Paiporta executa el 99,6% dels 710.000 euros del Pla Resistir, la segona xifra més alta de l’Horta

Paiporta és una de les localitats de la comarca de l’Horta que menys percentatge d’ajudes del Pla Resistir ha de retornar. De fet, dels més de 710.000 euros pressupostats dins del pla, Paiporta sols ha deixat sense adjudicar 2.927 euros, és a dir, que ha atorgat el 99,60% dels ajuts i sols haurà de retornar el 0,40%.
Les gestions encapçalades per la Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç amb el suport del departament d’Intervenció, han fet possible que 254 empreses, treballadors i treballadores autònomes locals hagen rebut ajudes fins a completar els 707.747 euros, finançats a tres bandes per la Generalitat, la Diputació de València i l’Ajuntament, en una iniciativa de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.
L’alt percentatge d’execució d’aquestes ajudes «és gràcies al bon treball del personal tècnic de les àrees d’Economia i d’Intervenció, i a l’impuls polític del govern de Paiporta per ajudar al màxim el teixit empresarial local», ha explicat la regidora d’Economia, Olga Sandrós.
«Des del primer moment de la pandèmia, vàrem intuir que el teixit comercial es ressentiria i, al mes de maig de 2020, ja vàrem ser un dels primers pobles en impulsar ajudes locals compatibles amb les autonòmiques i estatals», ha recordat Sandrós.
Després, una vegada establert el Pla Resistir, «des de la Regidoria d’Economia vàrem concentrar tots els esforços en executar-lo a través de diferents convocatòries fins que sols va quedar un percentatge mínim per atribuir».
El Pla Resistir es va establir des de la Conselleria d’Economia com un paquet d’ajudes destinades a assistir als sectors més castigats per les restriccions sanitàries motivades per la pandèmia, com el comerç, l’hostaleria, la restauració, el turisme i l’oci nocturn.
Aquesta subvenció s’ha finançat amb fons de la Generalitat, que aporta més del 62%, la Diputació de València, que contribueix amb  el 22,5% i pels ajuntaments, que aporten 15% i són la institució encarregada de gestionar la recepció dels expedients i els pagaments de les ajudes.
Al 2021, d’acord amb les dades de la Generalitat publicades als mitjans de comunicació els municipis de l’Horta van rebre en el seu conjunt 20,1 milions d’euros del Pla. No obstant això, 23 poblacions han deixat sense assignar 2,5  milions d’euros, que hauran de retornar en parts percentuals a cada institució. En el cas de Paiporta, la quantitat és mínima i sols ascendeix a menys de 3.000 euros i el 0,40% del total.