Paterna renuncia a vora 750.000 euros del Pla de Resiliència atorgats per l’estat espanyol

Compromís per Paterna critica que la subvenció, destinada a la implantació de zones de baixes emissions, no s’haja executat

Compromís per Paterna ha qualificat de “destarifo” el fet que l’equip de govern de Sagredo haja renunciat voluntàriament a una subvenció procedent d’Europa per valor de 750.000 euros. “La renúncia va ser comunicada al Ministeri de Transports i Agenda Urbana pel mateix Sagredo, en una missiva en la qual donava per impossible l’execució dels treballs subvencionats, qüestió que l’obligava a renunciar als esmentats fons”, informa el regidor de la formació Carles Martí.

“Ens resulta curiós que el govern de Paterna parara la tramitació de l’expedient de contractació dels treballs en el mes d’abril, fet que demostra que ja tenien clar que no ho anaven a fer.

És ara en març quan el Ministeri dona per feta la renuncia i l’obliga a retornar els diners ingressats anticipadament i a donar per no cobrats els pendents. No s’entén com venen en xarxes i actes que volen implantar l’agenda 2030 i renuncien voluntàriament als fons per a poder implantar-la”, destaquen des de Compromís.

Les mateixes fonts assenyalen que “750.000 euros no són poca cosa, i més quan estan estirant les despeses d’una manera preocupant, en el passat plenari l’interventor ja els va advertir que estan gastant més del que deuen. Però lluny d’estalviar o acurtar despeses, la maquinària propagandística no para d’anunciar més i més despeses cada dia, unes despeses que en molts dels casos no són necessàries, perquè no milloren la vida dels i les paterneres, com sí que farien les obres que s’havien d’executar amb els fons que han deixat perdre”

“Si Europa et dona uns diners i tu no eres capaç d’aprofitar-los perquè arriben als paterners i paterneres alguna cosa no estàs fent bé. Cal capgirar el timó de l’ajuntament per evitar aquestes desfetes que li suposen als i les paterneres molts diners al cap de l’any. La gestió de Sagredo està esgotada i esta és una mostra evident”, afegeix Carles Martí.

El mateix regidor ha manifestat per a concloure que “des de Compromís per Paterna sol·licitem que no es produïsquen aquests fets altra volta en els tres mesos que queden de govern de Sagredo, és molt greu perdre diners dels i les paterneres, i a més a més quan van dirigits a protegir a la ciutadania contra el canvi climàtic. Una oportunitat perduda de generar llocs de treball i activitat econòmica per al nostre poble i per als nostres veïns i veïnes que no ens podem permetre”.