Picassent presenta un nou servei de geolocalització per a persones majors

La presentació d’este nou servei municipal, pioner en la província de València, s’ha realitzat a la Casa de Cultura en un acte obert a la ciutadania on diferents membres de la Creu Roja, juntament amb l’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, i el regidor de Benestar Social i Persones Majors, Carles Silla, han explicat a les persones presents el funcionament del servei i la manera de poder sol·licitar-ho.

L’Ajuntament posa en marxa un nou servei dirigit a millorar l’envelliment actiu de les persones majors, i també d’aquelles afectades amb un deteriorament cognitiu o principi d’alzheimer.

Amb este nou servei es pretén reforçar la independència de les persones majors evitant així situacions de perill, com puga ser la desorientació o perdre’s a qualsevol lloc. A més a més, es potencia la seguretat, la confiança i la tranquil·litat dels seus familiars.

L’Ajuntament de Picassent ha contractat el funcionament d’este servei a l’ONG Creu Roja i es realitzarà a través d’un rellotge smartwach que incorpora un GPS que permet, de forma permanent, la localització de la persona i avisa si esta abandona la zona prefixada pels seus familiars com a segura, alertant en el moment als mateixos i seguint en temps real la seua posició, podent actuar ràpidament en cas que la persona poguera haver-se desorientat.

Esta nova proposta se suma als serveis gratuïts que des de la Regidoria de Benestar Social i Majors es presten al municipi, com són el servei d’ajuda a domicili, el menjar a casa, la fisioteràpia, el transport de mobilitat reduïda, l’esport adaptat, els tallers de memòria o la tramitació de la teleassistència.

L’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia i el regidor de l’àrea, Carles Silla, han volgut destacar la importància que té portar a terme polítiques municipals d’este tipus dirigides a millorar la qualitat de vida de les persones majors, afavorint mitjançant la tecnologia, eines per mantenir una vida activa. Tots dos recorden que «este nou servei està subvencionat al 100% per l’Ajuntament i la persona i/o familiars sols s’han de preocupar per tindre el rellotge sempre carregat i fer un ús correcte».

Totes aquelles persones i/o famílies que estiguen interessades en sol·licitar este nou servei hauran de demanar cita prèvia als Serveis Socials municipals.