Presentació del llibre ‘Meliana llI. Cent anys de llum cooperativa’

Imatges: Juan Rodrigo.
El Centre Cultural Rausell va acollir ahir la presentació del llibre ‘Meliana llI. Cent anys de llum cooperativa’, amb el qual van començar els actes del centeneri de la Cooperativa Elèctrica de Meliana.
En l’acte, presentat per Mairena Biot, intervingueren l’alcalde de Meliana, Josep Riera; el president de la cooperativa, Ramon Ruiz; el membre de la Junta Rectora i impulsor del llibre, Ismael Pons; i el coordinador de l’edició i historiador, Albert Ferrer.
Acte central
L’alcalde va subratllar la importància de la Cooperativa Elèctrica en el passat, en el present i en el futur de Meliana i com, tot i les dificultats, no defuig els reptes de sostenibilitat energètica que tenim plantejats, com s’ha demostrat recentment amb la posada en marxa de la primera comunitat energètica local (CEL) en col·laboració amb l’Ajuntament.
Els autors.
Ramon Ruiz, president de la Cooperativa Elèctrica, en un discurs emocionat, va fer un repàs de la trajectòria de la entitat i del seu servei al poble de Meliana; mentre que Ismael Pons, membre de la Junta Rectora de la cooperativa i impulsor de l’obra va explicar com va sorgir la idea en 2018 i com havia evolucionat.
Intervingué en últim lloc el coordinador del llibre, l’historiador Albert Ferrer, qui va exposar la importància i ambició de l’obra i la col·laboració dels diferents autors i autores.
L’Orquestra de Plectre de Meliana amb la junta directiva.
Finalment, pujaren a l’escenari els autors i autores presents que han col·laborat en l’obra i que són Carmen García-Rayo, Antonio Martínez, Belén Berdún, Miguel Àngel Molina, Ricardo Santarrufina, el mateix Albert Ferrer, Francesc Orts, Enric Ruiz, Carme Llanes, Eric Balaguer, Estefania Ferrer, José Vicente Ruiz i Enrique Ferrer, els editors Miquel Valls i Roberto Hoffmann i la lingüista Maria Marco; i, evidentment, els membres de la Junta Rectora de la Cooperativa Elèctrica.
Per cloure l’acte, va actuar l’Orquestra de Plectre de Meliana amb diverses obres.
Junta directiva i els treballadors de l’entitat.