Torna la programació cultural a Rafelbunyol

Les regidories de Cultura i Igualtat programen exposicions, concerts i un ballet per a les pròximes setmanes

 

«El nostre objectiu es treballar de manera transversal i inclusiva, des de totes les àrees muncipals, amb la col·laboració de la Societat Musical La Primitiva, perquè la cultura torne a formar part dels hàbits i els costums del nostre veïnat en aquesta nova normalitat. Demostrant que la cultura és segura i tornat a obrir les nostres instal·lacions culturals amb una programació estable»  afirma Alicia Piquer regidora de Cultura i Igualtat.

La primera de les activitats d’aquesta»Primavera Cultural» és l’exposició «Dones amb Molta Història» que tindrà lloc del 16 d’abril al 2 de maig en la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura. Una iniciativa que s’enmarca en la campanya coeducativa de la regidoria d’Igualtat, organitzada al voltant del 8 de març, #PerquePucSerSeré que té com a objectiu visibilitzar a les dones que han sigut esborrades de la història junt amb els avanços que aportaren a la nostra societat.

 

La dissenyadora Empar M. Morales ha creat 18 marca pàgines, que han sigut distribuïts als Centres Educatius i difosos per les xarxes socials, als quals es reconeix l’aportació de 18 dones de la Comunitat Valenciana i els assoliments en les àrees de les quals foren pioneres.

 

Uns dissenys que retracten a Francisca Sanchís Ferrer, Olímpia Arozena Torres, Mª Ángeles Belda Soler, Alejandra Soler Gilabert, Nieves Simón Rodríguez, Didin Puig Grau, Sor Isabel De Villena (Elionor Manuel De Villena), Carmelina nchez-Cutillas Martínez Del Romero, Isabel-Clara Simó Monllor, Jerónima Galés, Concepción Aleixandre Ballester, Manuela Solís Clarás, Isabel Torres Devesa, Joana Concepció Francés De La Campa, Matilde Salvador Segarra, María De La Ascensión Chirivella Marín, Guillermina Medrano Aranda i Asunción Cruañes Molina i que podren veure a gran escala en aquesta mostra.

 

Dins d’aquest projecte, el 25 d’abril a les 12 h a l’Auditori Municipal, es representarà el ballet «El Ruiseñor y la Rosa» de la compositora castellonenca Matilde Salvador Segarra on el grup «En-Dansats» de Rafelbunyol i l’alumnat de l’Escola «Mireia Cabau» de Requena, interpretaran la coreografia muntada i dirigida per Raquel Revert del Carmen.

 

Un ballet que reinterpreta aquesta coneguda peça, mostrant al públic com els rols i els estereotips de gènere obliguen les dones a estar al costat ocult de la vida, renunciant a les seues vides i somnis, en definitiva a la seua llibertat.

 

Tant l’exposició com el Ballet estaven programades per a coincidir amb el 8M però es van ajornar perquè la situación epidemiológica no ho recomanava i, en el cas del Ballet, l’alumnat havia deixat d’assajar pel tancament dels locals.

 

El 18 d’abril, a les 12.30 hores, la música torna a l’Auditori de Rafelbunyol amb un concert de Primavera de l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical «La Primitiva de Rafelbunyol».

 

La següent activitat vindrà de la mà de la Biblioteca Municipal que acollirà l’exposició itinerant de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, coincidint amb el dia del llibre, sobre la designada «Escriptora de l’any 2020-2021» Carmelina nchez Cutillas. Una exposició itinerant que podrá ser visitada del 23 al 30 d’abril.

 

L’Auditori municipal acollirà per la seua part dos concerts, el de la formació Oasis Trio dels concertistes Carles Civera, Paulina Dumanaite i Salvador Bolon. L’altre concert será el de la Banda Simfònica de la Societat Musical La Primitiva, que ha preparat un concert especial amb motiu del dia de la mare.