Protecció del territori i la gestió del Patrimoni Cultural

L’Agència Valenciana de Protecció del Territori, depenent de la Generalitat, va promoure ahir una jornada dedicada a posar en valor el territori i el patrimoni cultural, a través de tres exemples concrets: les cartoixes de Portaceli (Serra, el Camp de Túria), Valldecrist (Altura, l’Alt Palància) i Aracristi (El Puig de Santa Maria, l’Horta).

La qual es va celebrar íntegrament en la fundació castellonenca amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altura, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i l’Asociación Cultural Cartuja de Valldecrist.

L’acte quedà inaugurat amb les intervencions de Manuel Civera, director general de l’AVPT, Rocío Ibáñez,alcaldessa d’Altura, Consuelo Alfonso, presidenta d’AMUFOR i JosepMarí Gómez, president de l’Asociación Cultural Cartuja de Valldecrist. Al qual seguí una taula rodona amb la participació de Francisco Fuster, Josep-Marí Gómez i Albert Ferrer sobre l’impacte en el territori de les cartoixes valencianes. Precisament, els especialistes que, tot seguit, presentaren a l’auditori les seues investigacions a propòsit de sengles fundacions, les quals propiciaren la intervenció entusiasta del públic assistent, en algun cas desconeixedor de la realitat cartoixana i el seu impacte secular en el territori.

Després d’un dinar de germanor, es projectà un excel·lent audiovisual patrocinat per l’Asociación Cultural Cartuja de Valldecrist sobre la reconstrucció virtual de la casa d’Altura, finalitzant els actes una exhaustiva visita guiada per la cartoixa a càrrec de José Ángel Planillo i les paraules de gratitud i acomiadament de la presidenta d’AMUFOR.