Rafelbunyol es prepara per a celebrar una de les festivitats amb més tradició

Rafelbunyol celebra, del 17 al 20 de gener, Sant Antoni, patró dels animals, una de les festivitats amb més tradició en el municipi.

La programació començarà el dijous, 17 de gener, a les 19.30 hores amb una missa en honor a Sant Antoni, seguida d’una ofrena ales distintes  imatges de Sant Antoni existents en la localitat. Desprès d’un sopar de germanor es portarà a terme la tradicional plantà de la falla per part l’Associació de Sant Antoni.

El divendres 18 de gener gaudirem dels actes més multitudinaris d’aquesta festivitat.

A les 20 hores, es procedirà la representació de la marxa de Sant Antoni en el desert, temptat pel dimoni des de l’església fins a la falla.

A boca de nit, a les 21 hores, arribarà el moment de la crema de la foguera en honor a Sant Antoni enfront de l’Ajuntament. Després de donar-li les 3 voltes de rigor al foc, començarà la Coetà. Centenars de coets il·luminaran el cel del municipi, disparats en el recinte barrat instal·lat en el carrer Magdalena.

El dissabte, 19 de gener, és dia de les calderes i processó. A primera hora del matí començarà l’elaboració de les tradicionals calderes en el carrer Magdalena. A partir de les 14 hores, després de la benedicció de les mateixes, es procedirà al repartiment de caldera, entre tot el veïnat que haja adquirit un tiquet.

El preu de la ració són 2 euros i els tiquets ja poden retirar-se en els forns i bars del municipi.

A la vesprada, a les 17 hores, als i les més xicotetes de la casa gaudiran amb les cucanyes.Finalment, al voltant de les 20 hores tindrà lloc una solemne processó en honor a Sant Antoni pel casc antic de la localitat.

El diumenge, 20 de gener, conclourà la commemoració de la festivitat, amb l’acte més participatiu de tots: la benedicció dels animals.

A partir de les 12 hores en la porta de l’Ajuntament, centenars de mascotes, vestides amb els seus millors gal·les, rebran la benedicció del seu patró.

 

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *