Rafelbunyol es reuneix amb FGV per a tractar el projecte de desdoblament del tram entre Rafelbunyol i Almàssera

L’Ajuntament de Rafelbunyol es va reunir ahir amb tècnics de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a tractar el projecte que ha previst l’empresa de la Generalitat per a determinar les possibilitats i condicions de desdoblament en el tram en superfície entre Rafelbunyol i Almàssera, corresponent a la Línia 3 de Metrovalencia.

 

Aquest tram actualment compta amb una sola via i amb les actuacions previstes incloses en el Pla de Millora de Freqüències de Metrovalencia aconseguirà millorar el servei i incrementar el número de trajectes al dia.

 

«L’accés en metro a València és una infraestructura estratègica per a la nostra ciutadania. Augmentar la freqüència de metros, milloraria la qualitat del servei que s’ofereix i contribuiria al fet que més persones s’animaren a utilitzar aquest mitjà de transport enfront de altres alternatives més contaminants» afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

 

Aquesta reunió entre el regidor d’Urbanisme, Santiago Bellver, la tècnica municipal, Rosa Fuentes, el responsable de FGV i el personal tècnic de l’empresa que executa la redacció del projecte ha servit per a proporcionar a FGV tota la informació urbanística del terme i valorar els possibles problemes en el nostre recorregut a la fi de trobar les millors solucions.

 

Per altra banda, el regidor ha aprofitat la reunió per a sol·licitar la rehabilitació de l’estació d’acord amb les normes d’accessibilitat, així com el manteniment del recinte inclòs el parc. Una petició davant la qual FGV s’ha compromés a fer tot el possible, començant per pròximament fer l’andana accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

 

«Volem el millor Rafelbunyol i això passa per un bon manteniment de les instal·lacions. A més, volem un Rafelbunyol accessible perquè totes les persones puguen usar-les amb autonomia i igualtat de condicions» declara Santiago Bellver.

 

Pla de Millora de Freqüències

 

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, va presentar recentment el Pla de Millora de Freqüències de la xarxa de Metrovalencia previst per als pròxims anys, que comptarà amb una inversió de més de 230 milions d’euros.

 

De la quantitat anunciada més de 90 milions d’euros s’invertiran en les línies de metro per a desdoblegar trams de via única; augmentar els punts creuament i vies de maniobra en diferents trams en superfície; suprimir passos a nivell; i modernitzar enclavaments i sistemes de protecció de trens. La inversió restant en la xarxa tramviària ascendeix a més de 127 milions d’euros.

 

El conjunt d’actuacions anunciades permetran reduir considerablement les freqüències de pas, en diferent mesura, en la totalitat de la xarxa en superfície, per la qual cosa lògicament també es reduiran de manera considerable els temps d’espera en el tram subterrani de Metrovalencia.