Rafelbunyol estrena una plataforma web avançant en la promoció d’un Govern Obert

L’Ajuntament de Rafelbunyol continua avançant en la promoció i incorporació dels principis del Govern Obert en la gestió del municipi. I és que, després d’un any en què la participació ciutadana ha sigut la protagonista gràcies a un procés de pressupostos participatius, mitjançant el qual han sigut els i les veïnes els qui han decidit en què invertir 75.000 € de la despesa municipal de l’any que ve, ara el consistori posa en marxa una plataforma web en la qual fa pública de manera automàtica els pagaments que realitza als seus proveïdors.

Mitjançant aquesta eina, que no fa sinó que enfortir la rendició de comptes i la transparència municipal, qualsevol persona pot consultar la informació relativa als pagaments efectuats per l’ajuntament a diferents proveïdors.

A més, amb la finalitat d’aglutinar en un mateix espai tots els mecanismes de participació i transparència amb els quals compta l’entitat, i així facilitar el seu coneixement i accessibilitat als mateixos per part de la ciutadania, l’ajuntament també ha instaurat un Portal de Govern Obert que alberga el Portal de Participació Ciutadana, el de Despeses i Pagaments a Proveïdors i el de Transparència, així com una secció amb notícies sobre actuacions en aquest àmbit dutes a terme en el municipi.

Per a donar a conéixer als veïns i veïnes tant el Portal de Govern Obert com la plataforma de Despeses i Pagaments a Proveïdors, dimarts que ve, 26 de novembre, a les 18:30h, en la primera planta de la Biblioteca, tindrà lloc una reunió per a explicar com accedir a aquests, les seues funcionalitats i el tipus d’informació que en ells poden trobar-se.

Tal com recalca Fran López, alcalde de Rafelbunyol, “estem fent grans esforços per consolidar un canvi cultural que té per objectiu situar a la ciutadania en el centre de les decisions públiques i fer de l’ajuntament una administració totalment oberta i transparent. Un exemple d’això és que, només durant enguany, hem dut a terme els primers pressupostos participatius de la localitat, hem instaurat un Portal de Participació Ciutadana, incrementat i millorat la informació publicada en el Portal de Transparència i, ara, estrenem una altra eina mitjançant la qual fem pública la informació dels pagaments a proveïdors que realitza l’ajuntament i, també, un Portal web de Govern Obert”.

nn