Rafelbunyol presenta el seu projecte de Smart City

L’Ajuntament de Rafelbunyol presentà ahir el seu projecte de Smart City. Un model de ciutat que caracteritzarà el segle XXI i que posarà les noves tecnologies al servei de la ciutadania mitjançant tot un sistema integrat de sensors amb els quals podrem analitzar, a temps real, el grau de consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible al nostre municipi de forma transversal on tots i cadascuna de les verticals de la ciutat estaran reflectides i analitzades per a mesurar el grau de sostenibilitat, apoderar a la ciutadania, incrementar la qualitat de vida i millorar l’eficàcia dels recursos disponibles a la vegada que optar a finançament europeu.

 

L’acte, que va tindre lloc a la vesprada a la Casa de la Cultura, comptà amb la presència de Fran López, alcalde de Rafelbunyol; Carlos Alarcón Vinuesa, cap de secció de Ciutats Intel·ligents de la Diputació de València; Mariola Guarinos Ripoll, del Think Tank Smart Cities – Avaesen; Beatriz Bolonio, directora d’operacions de Nexus Integra del grup Global Omnium; i Marta Fenollosa, tècnica municipal encarregada de l’àrea de Smart City. Allí, es va presentar la plataforma Smart City pròpia del municipi, convertint-se Rafelbunyol en el primer municipi a tindre-la. En estos moments, la plataforma ja té registrades més indicadors KPI que la ciutat de València.

 

Fran López, alcalde de Rafelbunyol, assegurà que “quan vam arribar a l’Ajuntament en 2015, ho férem amb un propòsit fonamental: construir el Rafelbunyol del segle XXI. Volíem aconseguir que eixa essència de poble tradicional, proper i familiar que tant ens identifica conviurà amb una versió més moderna que ens fera mirar al futur, ens prepara per als nous reptes i ens permetrà aconseguir una major qualitat de vida per als nostres veïns i veïnes. Volíem avançar cap a un Rafelbunyol més just, més sostenible, amb millors serveis per a la ciutadania i que fora capaç d’atraure noves inversions”. “Hui estem ací per a donar la benvinguda al Rafelbunyol del futur. Un Rafelbunyol que, una vegada més, demostra ser pioner, situant-se al mateix nivell que grans ciutats com Madrid, Barcelona, València, Sevilla o Bilbao”, conclou l’alcalde.

 

Amb este pas endavant, Rafelbunyol podrà dissenyar i elaborar tot un seguit de polítiques públiques que permetran al municipi aconseguir distints propòsits fonamentals, atés que el primer pas per a desenvolupar-les és recopilar dades que mostren la situació real del municipi, identifiquen possibles debilitats i servisquen per a conéixer l’impacte real de les decisions preses fins al moment. Així, amb la Smart City es podrà continuar i millorar l’important treball de recerca i anàlisi d’informació que l’Ajuntament du a terme des del 2015, els primers resultats del qual evidencien que, des d’aquell moment fins ara, la sostenibilitat mediambiental, energètica, social, pública i econòmica de la localitat ha millorat un 25%.