Rafelbunyol realitza un programa de foment de la lectura en la comunitat escolar

La Biblioteca Pública de Rafelbunyol està desenvolupant un programa de creació de nous públics i de foment de la lectura entre la població escolar.

 

Des del mes passat, l’alumnat de primària dels CEIPs Verge del Miracle i els Germanells, per unitats i nivells educatius, estan visitant la biblioteca per a conéixer de primera mà les seues instal·lacions i serveis.

 

L’objectiu del programa és aconseguir que tots els i les alumnes tinguen el seu carnet de biblioteca abans de concloure el curs escolar i puguen conéixer el servei de préstec de llibres i participar de les activitats que es fan a la biblioteca per a apropar la lectura i fomentar el seu hàbit entre la població més jove.

 

A més, el personal de la biblioteca prepara per a cada grup una activitat o taller adaptat a les seues edats amb el que conclou la visita. «Es tracta d’afavorir que vegen la biblioteca com el primer espai amb contate amb la cultura que és un lloc proper, amb opcions per satisfer la curiositat per l’esplai, l’estudi i el coneixement» ens conta la regidora de Cultura, Alicia Piquer.

 

Unes visites de les quals també es farà partícip a l’alumnat de l’IES. «Considerem essencial que la nostra joventut sàpiga que compta amb un lloc on estudiar, de consulta i amb ordinadors on fer els seus treballs. Un lloc on trobar llibres i altres recursos que els permeten forjar-se un pensament crític i utilitzar eficaçment la informació» afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.