Rafelbunyol renova el protocol d’atenció a víctimes de Violència de Gènere amb la Secretaria d’Estat de Seguretat

La reunió semestral de la Mesa de Coordinació Multidisciplinària en matèria de Violència de Gènere ha destacat la renovació del Protocol de col·laboració amb la Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior per a la inclusió de la Policia Local en el sistema VIOGEN i avançar en la protecció a les víctimes.

«Rafelbunyol ha estat un dels primers ajuntaments de la Comunitat Valenciana en renovar el nou Protocol amb Secretaria d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior. Aquest acord del qual enguany es compliran 10 anys des que es va signar, va significar un canvi substancial en la forma d’abordar aquest greu problema social» afirma Fran López alcalde de Rafelbunyol

Amb la participació de la Unitat de Violència contra les dones de la Delegació del Govern, la Guàrdia Civil, la Policia Local, l’Oficina d’Atenció a Víctimes del Delicte, el Centre de Salut, Serveis Socials i el departament d’Igualtat s’han traslladat les conclusions de la Mesa Local que es reuneix cada dos mesos amb la participació dels centres educatius i el departament de joventut.

Durant la reunió s’ha dut a terme una anàlisi del número actual de víctimes i la seua situació de risc i n’hi ha i s’ha destacat els esforços de la Regidoria d’Igualtat i la de Benestar Social per portar endavant una proposta d’intervenció per a la prevenció dirigida a la població més menuda i amb els pares i mares per al pròxim semestre.

«La Mesa ens permet valorar quines accions són més prioritàries en la prevenció de la violència atenent el diagnòstic que ens traslladen les professionals dels distints departaments. La col·laboració i coordinació de múltiples actors i recursos en l’àmbit local per a proporcionar una resposta eficaç» assegura Alicia Piquer, regidora d’Igualtat.

Una taula presidida per Francisco Alberto López, alcalde de Rafelbunyol que ha comptat amb la presència d’Alicia Piquer, regidora d’Igualtat, Antonia Romero, regidora de Benestar Social, la Guàrdia Civil de Massamagrell, la Policia Local de Rafelbunyol, la Unitat de Violència sobre la Dona de la Subdelegació del Govern, l’Oficina d’Atenció a la víctima del delicte, el Centre Dona 24H, el Punt de trobada familiar, la Promotora d’Igualtat de l’Ajuntament de Rafelbunyol, l’Agent d’Igualtat de la Mancomunitat de l’Horta Nord, la Treballadora Social de Centre de Salut de Rafelbunyol i la Treballadora Social de Serveis Socials Municipals.

A més, s’han repassat les actuacions executades per l’Ajuntament amb càrrec a les transferències del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere i les previstes per al segon semestre del 2024, així com informar sobre les novetats en la prestació dels serveis, legislatives, campanyes de sensibilització, etc.