Rafelbunyol tindrà un mapa amb tots els actius saludables

Rafelbunyol vol millorar la salut de la seua ciutadania amb altres eines diferents de la medicació. Per a això, s’han proposat buscar tots els actius saludables que té la localitat per a poder plasmar-los en un mapa amb el qual poder “receptar” no sols medicaments sinó també exercici, passejos pels parcs o activitats socials, culturals o esportives les quals desenvolupa el teixit associatiu local.

Un projecte que serà possible gràcies a la subvenció concedida per Xarxa Salut, emmarcada en el IV Pla de Salut de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, i que es materialitzarà en la creació d’un Mapa d’Actius que recollirà tots els factors o recursos que contribueixen al benestar i la salut del veïnatge a Rafelbunyol.

Amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre el fet que la salut i el benestar no depenen exclusivament de les revisions mèdiques, es pretén aconseguir un augment de la participació activa de la ciutadania en tots aquells aspectes relacionats amb la salut, fent visibles recursos de salut del municipi tals com parcs, farmàcies, equips de gimnàstica a l’aire lliure, centres o clíniques de rehabilitació.

Volem fer alguna cosa més per la salut dels nostres veïns i veïnes, però que no passe únicament per anar a veure al metge, i aquesta és una oportunitat de fer-ho” afirma Rosa Azor, regidora de Salut de l’Ajuntament de Rafelbunyol.

L’objectiu últim d’aquest Mapa d’Actius, el procés d’elaboració del qual es troba ara mateix obert, havent-se realitzat ja les primeres reunions organitzatives, serà incloure-ho en “Localitza Salut”, una aplicació informàtica senzilla que visibilitza recursos i activitats que contribueixen a la salut i benestar en els municipis adherits a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció de tota Espanya.