Suport unànime al plenari de Paiporta a la moció socialista en defensa i visibilització de les dones lesbianes

Els grups polítics han votat a favor de manera unànime la petició socialista al Govern d’Espanya de rectificar la injustícia que suposa per a aquestes dones haver d’estar casades per poder inscriure en el Registre Civil als xiquets i xiquetes com a fills o filles de les dues mares

El Grup Municipal Socialista de Paiporta ha portat al darrer ple municipal, celebrat el passat dijous 27 de maig, la realitat que pateixen les dones lesbianes a través d’una moció que persegueix la seua visibilització i el fi de la discriminació.

La moció, que ha sigut aprovada amb els vots a favor de tots els grups polítics, insta al Govern d’Espanya a posar fi a la injustícia que suposa per a aquestes dones haver d’estar casades per poder inscriure en el Registre Civil als xiquets i xiquetes com a fills o filles de les dues mares.

La portaveu socialista i vicealcaldessa, Maribel Albalat, ha exposat la invisibilització i sistemàtica violència que pateixen les dones lesbianes que, a més, estan sotmeses a una doble discriminació, per ser dones i ser lesbianes.

En paraules de Albalat, “La discriminació per l’orientació sexual de les dones lesbianes està carregada de masclisme i misogínia, perquè no compleixen amb el mandat que el masclisme els exigeix, la del lliurament sexual als homes”. Les dones lesbianes s’enfronten al sistema patriarcal, “un sistema masclista que no sols sotmet a les dones a les directrius dels homes, sinó que a més controla la seua sexualitat, les cosifica i les posa al servei dels desitjos dels homes”.

Un altre dels arguments esgrimits per la portaveu socialista és la baixa quantitat d’estudis que investiguen i aprofundisquen en la discriminació de què són víctimes. A més, com ha afegit la socialista, “mentre els homes homosexuals han aconseguit a través del moviment LGTBi veure reconeguts a poc a poc els seus drets, és una realitat  la invisibilització de les dones lesbianes,  també dins d’aquest col·lectiu. Elles sempre han estat en la primera línia de la reivindicació, i gràcies al moviment feminista han trobat un altaveu i un moviment de suport i comprensió”.

Espanya és un país a l’avantguarda de legislació igualitària entre dones i homes i líder en la defensa dels drets humans. No obstant això, encara és una realitat la lesbofòbia que pateixen moltes xiquetes, adolescents i dones joves. És per això que hui més que mai, matisava la portaveu socialista, “és necessària la commemoració del Dia de la Visibilitat Lèsbica, celebrat el 26 d’abril des de 2008”.