Tornen els tallers per a xiquets i xiquetes al Museu de la Rajoleria de Paiporta

El Museu ha représ aquesta activitat, ajornada des de març de 2019, amb un taller de pintura en què participen xiquets i xiquetes de diferents escoles i campus d’estiu paiportins

El Museu de la Rajoleria ha tornat a obrir les seues portes a xiquets i xiquetes per a la realització de tallers artístics i formatius.

Després de la paralització d’aquesta activitat, en març de 2019, a conseqüència de l’inici de la pandèmia sanitària, aquest mes de juliol s’ha représ l’activitat infantil formativa amb un taller de pintura que estan realitzant els xiquets i xiquetes participants en els diferents campus i escoles d’estiu de Paiporta.

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, i la regidora de Cultura, Esther Torrijos, han estat visitant aquests tallers i han pogut comprovar en primera persona la gran creativitat i imaginació de menuts i menudes.

«Tornar a sentir les veus i les rialles dels menuts i menudes al  Museu, mentre aprenen i posen en pràctica les seues habilitats artístiques, ens recorda la normalitat que teníem abans i ens anima a continuar amb serietat per guanyar la batalla a la Covid, perquè volem tornar a gaudir de molts moments i activitats com aquests», ha manifestat l’alcaldessa, Maribel Albalat.

Per a la regidora de Cultura «començar els meus primers dies al capdavant de la Regidoria recuperant una activitat tan important, necessària i característica del Museu com són els seus tallers és una alegria i una satisfacció. Espere que a partir d’ara la situació ens permeta continuar oferint i ampliant aquest tipus d’activitat».

Vora 120 xiquets i xiquetes dels campus del Club de Tenis Paiporta, el Club Deportivo PIAAM Paiporta i de l’escola d’estiu organitzada per InterAmpa participen en aquest taller de pintura, en què aprendran a fer impressions de diferents tipus de fulles d’arbres sobre fulls de textures com ara, setinades, d’aquarel·la, etc.

Per tal de complir amb totes les garanties de seguretat sanitària i mesures anticovid, els tallers s’han desplaçat a la sala d’exposicions temporals del Museu, un espai més ample i obert.

Per finalitzar la jornada, xiquets i xiquetes han pogut conéixer un poquet millor i de més a prop la història del Museu amb una xicoteta visita guiada per l’exposició permanent a càrrec de la tècnica del Museu.