Tornen les ‘Rutes saludables’ a Rafelbunyol

Hui ha tingut lloc la primera Ruta Saludable d’enguany. Un projecte posat en marxa per AECC Rafelbunyol en col·laboració amb el Centre de Salut i l’Ajuntament de Rafelbunyol.

Un any més, amb l’objectiu d’evitar el sedentarisme i fomentar hàbits de vida saludables, es posen en marxa aquestes rutes setmanals d’aproximadament 4 km de recorreguts, obertes a tota la ciutadania, gratuïtes i per a les quals no cal inscriure’s amb antelació per garantir la participació.

«Amb aquest programa volem fomentar hàbits de vida saludables entre la nostra població, de manera fàcil i accessible. Veiem l’oportunitat amb aquestes rutes d’animar a la ciutadania a començar a fer activitat física» assegura Rosa Azor, regidora de Salut Pública.

«Esperem que aquestes rutes siguen una cita setmanal amb l’esport per als nostres veïns i veïnes. Són recorreguts senzills i de pocs kilòmetres al llarg de la nostra localitat perquè qualsevol persona, independentment de la seua preparació física puga sumar-se a aquesta iniciativa» afirma Fran López, alcalde de Rafelbunyol.

Segons AECC amb aquest tipus d’hàbits de vida saludables es redueix el risc de patir càncer en un 40%, a més d’obtenir múltiples beneficis com millorar la flexibilitat i forma física, a més que realitzar exercici en grup sempre resulta més fàcil i motivador.