Tret d’eixida a les Falles d’Albal amb la Crida de les FFMM Sonia Mirón i Laura Martínez

“Ja estem en Falles!”, així i al uníson van donar el tret d’eixida a les festes josefines, les Falleres Majors d’Albal Sonia Mirón Maestre  i la xiqueta Laura Ramírez Vila.

Davant de centenars de fallers i falleres, pronunciaren una emotiva Crida, este passat dissabte 25 de febrer, en un escenari excepcional. Degut a les obres de transformació de la céntrica plaça d’El Jardí, l’acte ha hagut de celebrar-se a la Plaça de la Constitució, que es va vestir d’un imponent marc festiu i que va presentar un ple absolut. “Hem tornat a la normalitat i notem les ganes de festa i d’alegria”, subratllava l’alcalde qui va presidir l’acte, juntament amb el regidor de Festes Sergio Burguet i el president de la Junta Local Fallera d’Albal (JLF), Miguel Martínez.

De nou, Albal encete els dies grans de l’exercici «marcat pels records d’un passat recent que ens ha separat físicament, però que ens ha unit com a poble», va dir el primer edil. Però com que no podem viure dels records, ni de la incertesa, l’alcalde va convidar als presents «a demostrar la nostra positivitat i l’alegria que vos caracteritza, que caracteritza al món faller», amb un desig cap a les Falleres Majors «que passen un exercici meravellós, carregat d’emocions bones, de germanor i de passió pel nostre poble».

Emotives paraules també les pronunciades per Sonia i Laura que trobaren en el públic i en els set casals representats a la Plaça les ganes de fer-les feliç i de fer ressorgir la festa de les flames. Lesregines van posar en valor les festes en honor a Sant Josep, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat des de 2016, “ara desperten per a aportar color i festa al nostre poble». Sumaren les seues veus per a donar la benvinguda a l’arribada de la primavera i abogaren, “per un exercici de  germanor i il·lusió».

Les Falleres Majors ja tenen les claus d’Albal, gest que simbolitza l’obertura a la esta i una invitació a compartir l’alegria amb totes i tots, obrint les portes d’Albal a aquelles i aquells que vullguen vindre a conéixer les falles modestes i xicotetes albalenques, «ací troboran grans cors, els de tots vosaltres», va exclamar Ramón Marí.


Un Castell de focs d’artifici i l‘Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats a l’Església Nostra Senyora dels Àngels, on els va donar la benvinguda el pàrroc Engraci Bataller, va posar el brotxe final a la jornada que tal i com va indicar el president de la Junta Local Fallera (JLF).

De bon matí, els amants de la pólvora van poder participar en la Macrodespertà per l’Avinguda Corts Valencianes, que va fer soroll per anunciar la proximitat de les Falles.

Garantint la seguretat de la Festa

Demà dimarts 28 de febrer, el regidor de Festes Sergio Burguet, mantindrà una reunió de coordinació amb els diferents estaments que estan involucrats en la festa i garantir la seguretat: Policia Local, Bombers, Brigada d’Obres i la Junta Local Fallera.

Després de la Crida, les Falles d’Albal es preparen per a compartir, juntament amb el veïnat, una Setmana Gran repleta de color, sàtira i germanor. Així, el pròxim dissabte 4 de març continuaran les activitats falleres. A les 13:00 hores s’obriran les portes de l’Exposició del Ninot i a les 18:00 hores començarà la Cavalcada que eixirà amb la participació de les set comissions falleres d’Albal que eixiran des del parc de La Balaguera.