Un repte comú entre el veïnat i el comerç d’Almàssera

Per Joan-Carles Jover. Regidor de Promoció Econòmica Sostenible i d’Agricultura

La Regidoria de Promoció Econòmica Sostenible d’Almàssera anima al comerç local i al veïnat a crear una aliança i participar en un repte comú: «Junts fem poble».

Aquesta iniciativa abasta diverses actuacions que en el seu conjunt tenen per objecte la revitalització del Comerç local d’Almàssera. Estem compromesos a facilitar el suport que necessita el sector i fer costat als comerciants, especialment als qui ofereixen productes de proximitat.

Amb aquesta finalitat s’ha creat l’Etiqueta #JuntsFemPoble i, baix aquest paraigües, s’han posat en marxa diverses campanyes, i altres voran la llum en 2021, amb les quals es pretén millorar la competitivitat del xicotet comerç de la nostra localitat. Així, durant els últims mesos, i per atendre les necessitats derivades per la COVID-19, l’Ajuntament ha destinat 150 mil euros per subvencionar a les microempreses, entre les quals un important nombre els constitueixen el comerç local i de proximitat. Així ha sigut amb la campanya «Fem poble amb el comerç local», la qual també ha comptat amb una suspensió de les taxes municipals per les terrasses de les cafeteries i pels llocs al mercat no sedentari dels dimecres. Totes dues taxes, també seran suspenses durant el primer semestre de 2021.

Per a fer front a l’últim mes de l’any, llancem la campanya «Per Nadal compra al comerç local» amb la quan pretenem que en aquestes festes de 2020, tan atípiques i diferents que viurem, una cosa no canviï: el nostre suport a la botiga o despatx no han deixat d’estar amb el seu veïnat, oferint-nos un producte de Qualitat, amb el seu millor somriure. També desitgem posar en valor els comerços i el mercat dels dimecres d’Almàssera com a espais segurs.

Davant de la incertesa que l’emergència sanitària ens ha portat, podem dir que al comerç i el mercat d’Almàssera representa un espai segur.

Però amb l’Any Nou, i també baix l’Etiqueta #JuntsFemPoble, continuarem treballant durant 2021 pel teixit empresarial, sobretot per les pimes i les microempreses i autònoms que tanta presència tenen en el nostre municipi. Durant els pròxims mesos desenvoluparem les següents accions:

Amb la campanya «Amb el Comerç de Proximitat, tots i totes guanyem» volem fer valdre aquelles qualitats dels productes de proximitat que es produeixen en quilòmetre zero, bé en l’horta de València, bé en les múltiples pimes de la comarca. Els llauradors de l’horta formen part fonamental en la cadena de qualitat i així els ho volem reconéixer. Desitja ser també un compromís davant de l’emergència climàtica i l’Agenda 2030.

Amb la campanya «Compra en el Mercat del dimecres, el nostre mercat» desitgem rellançar el mercat no sedentari dels dimecres a Almàssera i els productes d’una gran qualitat que ofereix (alimentaris i de tèxtil), al costat d’un acurat servei a la clientela. A més, se’ns presenta en un espai segur.

Amb la campanya «Ací al Mercat trobaràs productes de quilòmetre zero» desitgem destacar aquelles parades del mercat no sedentari que ofereixen productes de proximitat de l’horta de València. Fruita i verdura de temporada amb tots els seus nutrients, productessaludables per a una vida saludable. Volem fer costat als llauradors de l’horta que conreen els millors productes.

Amb la campanya «Compra amb cor. Compra amb el cap. Ara a Almàssera» inclou, entre altres, l’assessorament comercial als establiments del municipi, el desenvolupament de cursos formatius, l’impuls de l’associacionisme a través de l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Almàssera (ACEA), la creació de nous canals de la comunicació entre veïnat, l’Ajuntament i el comerciant.

Amb la campanya «A la recerca de l’Excel·lència, Polígon Industrial d’Almàssera» volem oferir el nostre suport a les pimes del polígon, en gran manera aquelles que responguen amb
Responsabilitat Social Empresarial i es comprometen en les accions davant de l’emergència climàtica.

Davant les incerteses que tenim entre nosaltres, considere que tot el veïnat d’Almàssera hem de construir el nostre propi futur. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament volem posicionar un repte comú: entre totes i tots fem poble. Junts Fem Poble. Ha de ser una aliança de tot el veïnat amb el xicotet comerç, amb els nostres llauradors, amb les xicotetes empreses. #JuntsFemPoble