Compromís per Torrent demana la totalitat de les factures amagades de festes de 2011-2015

Tal i com va desvelar Compromís, al desembre del 2015, «l’anterior corporació municipal amagava i endarreria factures corresponents a les festes de Torrent contractades per l’erari públic. A la Comissió d’Estudi de Contractes i Convenis celebrada l’1 juny, i a petició dels valencianistes, es va tractar un nou paquet de factures de la mercantil Alvir Espectáculos S.L corresponents al període 2011-2015, de les quals hi figuraven 138.903’52€ en treballs i subministraments de festes prescrits, així com moltes altres factures que s’inclouran en un nou expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits».

 

Per a Compromís «part de la mercantil Alvir es va manifestar que ja treballava amb aquest ajuntament amb anterioritat al 2007 i que mai preguntava si hi havia partida pressupostària o no per a realitzar els encàrrecs, i que procedia a facturar quan se li deia que podia fer-ho».

 

El portaveu de Compromís, Pau Alabajos, va preguntar al representant d’Alvir si hi havia tingut contactes amb polítics, «a la qual cosa va respondre afirmativament que amb el mort Juan García i amb el Sr. Planells, i que si aquestos li deien que no presentara les factures ho assumia per a no enemistar-se amb l’Ajuntament. Tot seguit des d’Alvir es va manifestar que els membres dels governs anteriors sabien d’aquesta manera de procedir i que no podien estranyar-se de què ara presentaren factures corresponents a fa més de 4 anys. En aquest sentit expressà que l’enganyat era ell i que mai se li va advertir de què les factures podien prescriure, i que a Alvir se li deia per part del govern «que no sabem com donar-li forma».

 

Des de Compromís, i la vista de la gravetat de l’assumpte, el dia 7 de juny es va demanar a la Intervenció Municipal l’accés a la totalitat de les esmentades factures de festes. Alabajos ha expressat que» després de l’escàndol de les factures de festes, destapat pel seu grup, arran l’excés d’IVA arreplegat en l’aprovació del reconeixement de crèdits del passat desembre, queda demostrat que els governs anteriors amagaven despeses de festes perquè aquestes no computaren en els exercicis en els quals s’havien prestat els serveis i subministraments, de tal manera que l’exalcaldessa Folgado va mentir als torrentins i les torrentines a l’afirmar que havien reduït les despeses de festes i que inclús es gastaven menys del que tenien pressupostat».

 

L’oposició, que en aquells anys denunciava el boato en festes, va ser acusada pel govern de Folgado de mentir, “ara ha quedat demostrat qui jugava amb els diners públics fent una gestió immoral tant davant els i les contribuents com amb la pròpia empresa contractada”, ha conclòs Alabajos.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *