25 joves d’Alaquàs es beneficien d’un curs de qualificació laboral

Els municipis d’Alzira i Alaquàs, en el marc del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE) de Cámara Valencia i amb la col·laboració de la Diputació de València a través de la seua empresa pública Divalterra, formen a més de 40 joves per a ser mosso de magatzem, cambrer i auxiliar de cuina. Així, Alaquàs desenvoluparà el curs ‘Activitats Auxiliars de Magatzem’ de l’11 al 18 de novembre en el Centre Municipal de Formació. Prop de 25 joves es beneficiaran d’aquest curs. D’altra banda, també entre l’11 i el 18 de novembre, Alzira impartirà a 22 joves l’activitat formativa ‘Auxiliar de Cuina i Cambrer’ en l’Edifici Idea i en la seu de Cámara Valencia.

En les pròxims dies començaran noves accions formatives gratuïtes a Silla, Canals i València.

El Programa Integral de Qualificació i Ocupació està destinat a joves d’entre 16 i 29 anys que es troben en situació de desocupació i que estiguen inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Així, a través d’un programa individualitzat, els beneficiaris reben una orientació, formació i qualificació d’acord amb les seues necessitats i les de les empreses per a millorar les seues capacitats d’inserció laboral o d’autoocupació.

La Gerència de Divalterra, composta per Víctor Sahuquillo i Agustina Brines, ha assegurat que un dels aspectes més importants de l’objecte social de Divalterra és la promoció econòmica i creació d’ocupació. Per això, aquesta empresa “tindrà com a element estratègic el desenvolupament de noves accions d’aquest tipus, amb l’objectiu que Divalterra siga un referent quant a promoció econòmica i polítiques actives d’ocupació”, han assegurat.

En aquest sentit, Víctor Sahuquillo ha afirmat que la col.laboració institucional “és una fórmula perfecta per a posar en marxa programes d’actuació en benefici dels ciutadans i ciutadanes i, especialment, dels joves”.

Objectiu

L’objectiu principal del PICE és que els joves beneficiaris reben una formació que servisca com a base per a l’adquisició de competències i habilitats que els posicione en el punt de partida necessari per a incorporar-se al mercat laboral. A més, es busca fomentar l’esperit emprenedor per a la creació d’empreses i la mobilitat dels joves a través d’experiències internacionals que permeten la seua ocupació.

D’altra banda, el PICE busca també la participació del sector empresarial mitjançant accions d’acolliment, pràctiques formatives i contractació de personal que permeta als joves desenvolupar-se professionalment.

Pla de Capacitació

D’una banda, el PICE es compon del Pla de Capacitació, que va començar les seues actuacions el passat 2 de maig i finalitzarà el pròxim 31 de desembre i que compta amb una aportació de Divalterra de 176.000 euros.

Aquest pla ofereix una acció directa adaptada a les capacitats del beneficiari mitjançant una orientació vocacional prèvia a les accions formatives amb l’objectiu d’atorgar la formació i qualificació que millor s’adapta als requisits de les empreses per a aconseguir la inserció laboral. Per a això, s’ajusta la formació a les necessitats del mercat i s’implica a les pròpies empreses.

El programa persegueix arribar als joves aturats mitjançant accions d’atenció, orientació, formació i qualificació per a inserir-los en el mercat laboral. A més es fomentarà l’esperit emprenedor per a la creació d’empreses i mobilitat dels joves.

Així, el projecte desenvolupa en primer lloc el perfil professional amb l’objectiu d’atorgar una formació més específica i que done resposta a les demandes empresarials per a ajudar als joves a inserir-se en el mercat de treball, a més d’una formació troncal independentment de l’experiència laboral i estudis previs.

Així mateix, el programa acull també accions d’intermediació laboral per a connectar als beneficiaris directament amb l’empresa mitjançant entrevistes i pràctiques formatives.

Finalment, es posen en marxa tasques d’inserció laboral, que poden ser ajudes per a la creació d’empreses o accions d’intermediació amb les empreses per a obtenir contractes de treball.

Pla de Mobilitat

D’altra banda, el Pla de Mobilitat tracta d’ajudar els joves al fet que puguen ampliar les seues oportunitats de desenvolupament personal i professional en l’estranger. Es tracta d’una eina de selecció de talent espanyol que potencia l’ocupació i augmenta les possibilitats d’inserció laboral.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *