Xirivella inicia actuacions d’atenció a famílies migrants amb filles o filles en edat escolar

El passat 10 de setembre, 32 joves iniciaren la seua tasca a l’Ajuntament de Xirivella mitjançant el programa d’oferta d’ocupació EMPUJU, coordinat per la regidoria d’Ocupació que dirigeix Paco Navarrete. Estos joves estan demostrant la seua gran professionalitat i passió en el seu àmbit de treball realitzant diferents labors amb excel·lents resultats des de la seua incorporació.

Al departament municipal d’Educació contractaren a dues professionals de l’àmbit educatiu, Elena Mena i Laura Izquierdo, pedagoga i tècnica d’integració respectivament. Ambdues estan desenvolupant programes d’actuació psicoeducativa en els centres públics i els IES de la localitat per a este curs escolar 2018/2019. A més, han programat, dirigides i assessorades per l’equip de psicòlogues del Servei de Psicologia Comunitària i Educativa, diferents actuacions per a l’atenció a les famílies migrants amb fills o filles en l’edat escolar, i també han realitzat tallers de competència lingüística de les llengües de la Comunitat Valenciana a l’alumnat nouvingut que s’escolaritza en les nostres aules. Esta atenció en els centres educatius afavoreix en els xiquets i les xiquetes una major adaptació i integració escolar. En paraules de Ricard Barberà, alcalde de Xirivella: «Entre les actuacions posades en marxa l’aprenentatge de les llengües és potser la més important perquè obri moltes portes i facilita el procés d’integració».

Així mateix, i davant la conscient preocupació de la comunitat educativa respecte a la violència i l’assetjament escolar, s’han programat tallers d’habilitats socials i de convivència en els IES de la localitat, així com la intervenció directa amb l’alumnat amb dificultats d’integració educativa i en situació d’expulsió del centre educatiu.

Encarna Martí, regidora d’Educació, conclou: «Cal dotar de ferramentes als centres educatius per a poder atendre a l’alumnat i les famílies que més ho necessiten. Ara tenim l’oportunitat amb dues professionals educatives mitjançant el programa EMPUJU de dur estos programes endavant que ajuden als centres i professionals en la seua tasca d’ensenyament».

 

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *