Alaquàs abordarà demà amb la consellera de Sanitat la situació del municipi

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, es reunirà demà amb la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón Giménez amb l’objectiu d’abordar la situació que pateix Alaquàs en aquesta matèria i posar en marxa un nou calendari d’accions per tal de treballar de manera conjunta per la sanitat pública del municipi. Aquesta reunió forma part d’un pla de treball més ampli posat en marxa per la primera edil per tal d’establir contactes amb els nous responsables de l’administració autonòmica i treballar per la millora del servei públic sanitari. En aquest sentit, l’Alcaldessa d’Alaquàs es va reunir la passada setmana amb el coordinador del Centre de Salut d’Alaquàs, Francisco Orovith i el coordinador d’Infermeria, Rafael Esteban amb l’objectiu de conèixer de primera mà les necessitats del centre.

 

Elvira García Campos traslladarà demà a la nova Consellera les necessitats detectades al Centre de Salut d’Alaquàs així com als serveis sanitaris d’Alaquàs. La primera edil ha manifestat una vegada més que continuarà treballant conjuntament amb la Plataforma Ciutadana en Defensa de la Sanitat Pública per la millora dels servei públic sanitari i per la construcció del Centre Auxiliar de Salut com una de les principals necessitats d’Alaquàs.

 

L’Alcaldessa d’Alaquàs ha recordat la intensa agenda de contactes, reunions i comunicacions mantinguda amb els diferents responsables de la Conselleria durant els últims vint anys sense haver obtingut una resposta positiva i una millorar en el servei d’atenció sanitària que pateixen els veïns i veïnes d’Alaquàs.

 

Cal recordar que la Conselleria de Sanitat va aprovar de manera favorable l’any 2012 el projecte presentat per l’Ajuntament d’Alaquàs per a la construcció del Consultori Auxiliar d’Atenció Primària. Prèviament, l’any 2011, a petició dels responsables de la Conselleria, l’Ajuntament va cedir els locals municipals per a la seua posada en marxa. Paral·lelament a això, el Consistori va sol·licitar les ajudes per a la seua construcció l’any 2012 sense haver obtingut resposta fins el moment.

 

L’Alcaldessa d’Alaquàs ha denunciat que des de l’any 1995 en que es va construir l’actual i únic Centre de Salut d’Alaquàs, no s’ha realitzat cap inversió en el municipi, tot i que en aquests últims vint anys Alaquàs ha augment en més de 10.000 el nombre d’habitants. Per aquest motiu, i des de la responsabilitat i desig de col·laboració institucional, l’Ajuntament d’Alaquàs va cedir a la Conselleria de Sanitat l’any 2002 un solar per a la construcció del Centre d’Especialitats que mai es va construir. L’any 2011, La primera edil ha destacat de manera ferma el treball realitzat durant aquests anys per la Plataforma Ciutadana en Defensa de la Sanitat Pública d’Alaquàs, que des de la seua constitució l’any 2009 ha protagonitzat nombroses concentracions i va aconseguir reunir més de 10.500 signatures de veïns i veïnes exigint un millor servei d’atenció a la salut. Aquestes demandes van ser presentades també a Conselleria sense obtindre resposta.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *