Alaquàs, exemple de Biodiversitat urbana

Segons les dades de l’últim dossier informatiu elaborat per SEO/BirdLife, l’organització degana en la conservació de la naturalesa a nivell nacional, «Alaquàs destaca per ser un municipi que aposta per la millora i conservació de la biodiversitat urbana, una acció imprescindible per afavorir la qualitat de vida dels veïns i veïnes i reduir, al mateix temps,  els efectes del canvi climàtic». En paraules del tècnic responsable del programa de biodiversitat urbana en la Comunitat Valenciana Pablo Vera García, «Alaquàs no és un municipi qualsevol dins de l’enorme trama de ciutats de l’àrea metropolitana de València. Tot i la seua grandària, en relació amb altres municipis amb estructures territorials similars, Alaquàs ha sabut sobreposar-se al desenvolupament urbanístic del territori».

En l’actualitat, Alaquàs i l’organització SEO/BirdLife treballen conjuntament en diversos projectes que tenen per objectiu fomentar la conservació i millora del patrimoni natural i la biodiversitat urbana. Entre les accions trobem: l’assessorament per a la conservació de la biodiversitat amb la permeabilitat del casc urbà, accions en parcs i jardins i la difusió dels coneixements en matèria d’educació ambiental, entre altres.

El document posa de manifest a més que «Alaquàs és un municipi que compta amb un important corredor verd format per parcs, jardins i horts urbans. Precisament la biodiversitat aconseguida està afavorint en l’actualitat la situació d’algunes espècies d’aus,  convertint-se el nostre municipi per a elles en refugi durant l’hivern».

«Alaquàs: cas particular de Biodiversitat urbana». El dossier informatiu  al complet es pot consultar a: https://www.alaquas.org/informacio/17318/0/alaquas_cas_particular_biodiversitat_urbana

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *