Alaquàs i Aldaia treballen de manera conjunta per la igualtat en l’esport femení

Alaquàs i Aldaia treballen de manera conjunta per la igualtat en l’esport femení. Per aquest motiu, el Castell d’Alaquàs va acollir ahir dimecres 10 d’abril la primera part de les Jornades de Visibilització, Prevenció i Seguretat en l’esport femení organitzades de manera conjunta per les Àrees d’Igualtat d’ambdós ajuntaments.

L’acte va comptar amb la presència de l’Alcalde d’Alaquàs, Toni Saura, que va donar la benvinguda a totes les persones presents i va destacar el treball realitzat en aquest sentit per tal de «perseguir i caminar per la igualtat i visibilitzar amb activitats com aquestes les dones i el treball en el món de l’esport». En l’acte van estar presents també l’Alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, la Regidora d’Igualtat a Alaquàs, Elena Álamo, la Regidora d’Igualtat a Aldaia, Carmen Pino i regidores i regidors d’ambdós ajuntaments.

La jornada es va iniciar amb la inauguració de l’exposició «Referents esportistes Valencianes» que es pot visitar al monument fins al 25 d’abril. A continuació va tindre lloc la projecció d’un fragment del documental «El viatge» i el posterior col·loqui amb Lola Fernández Ochoa, esquiadora olímpica i presidenta de la Fundació Blanca creada en record de Blanca Fernández Ochoa, la primera dona en aconseguir una medalla olímpica per a Espanya, pel seu llegat i el d’esportistes que no varen tindre recolzament i acompanyament personal, amb l’objectiu d’acompanyar i millorar les condicions personals i professionals dels esportistes d’alta competició.

El documental recull el testimoni de 20 esportistes olímpics que parlen sobre la seua vida esportiva i els problemes de salut mental que han patit en algun moment de la seua carrera esportiva. Lola Fernández Ochoa va parlar de la importància de la salut mental en l’esport  i en els i les esportistes i va fer una menció especial en el cas de les dones esportistes d’elit i del major risc de les dones esportistes de viure situacions de violència i maltractament. «És important conéixer grans referents que parlen i s’atrevisquen a contar la seua experiència perquè crec que és fonamental per a la societat conéixer aquestes històries». L’esportista va destacar la importància d’entrenar no sols el físic sinó també la ment, principalment quan arriba el moment de la retirada i «visibilitzar, conscienciar i normalitzar el fet de la salut mental».

La segona jornada tindrà lloc el dimecres 17 d’abril a les 18:30 hores al Pavelló municipal d’Aldaia, on també tindrà lloc d’una banda, la inauguració de l’Exposició «Referents esportistes Valencianes» i d’altra banda, el col·loqui amb dues esportistes: Concha Montaner, atleta de renom a nivell mundial en la modalitat de salt de longitud i Maria Pina, jugadora del València Bàsquet i Selecció Espanyola de Bàsquet.