AVIVA Paiporta premiarà amb 200 i 100 euros l’ús del valencià a les falles de la localitat

L’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA) de Paiporta premiarà a les comissions falleres de la localitat per l’ús del valencià. Aquesta agència de l’Ajuntament ha convocat dos premis, un per a les falles grans, de 200 euros, i altre per a les menudes, de 100 euros. A més, farà entrega d’un banderí acreditatiu per a cadascuna de les categories.

La finalitat d’aquesta convocatòria és premiar la normativització lingüística en els textos i llegendes dels monuments fallers.

Les comissions interessades en participar hauran de presentar les llegendes dels seus monuments abans del 10 de març per registre d’entrada a l’Ajuntament. Segons s’informa en les bases publicades, un jurat analitzarà l’ús i la qualitat del valencià en els textos i llegendes d’acord amb els criteris de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), entitat que, per llei, té la competència de determinar la normativa oficial del valencià.

A més, es valorarà la qualitat dels textos, l’ús de l’enginy i la sàtira, i la coherència intertextual, és a dir, si els textos estan o no relacionats entre sí amb un tema global.

Els guardons, que es convoquen per primera vegada a Paiporta, es lliuraran durant l’entrega de premis del dia 16 de març al balcó de l’Ajuntament.

Al mateix temps, AVIVA Paiporta ha iniciat la campanya ‘Llig en valencià llibrets de falles’ gràcies a la qual s’ha posat a disposició del públic en general els llibrets de les diferents comissions a tres punts del poble: l’Ajuntament, on està la seu de l’Agència de Promoció, el Centre Cultural, on es troba la Biblioteca Municipal, i el Museu de la Rajoleria.

En cadascun d’aquestos punts hi haurà fins al 17 de març dos exemplars dels llibrets de cadascuna de les sis comissions falleres paiportines i, a més, un exemplar de cada llibret es catalogarà i guardarà a la Biblioteca Municipal.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *