Charter obri 39 franquícies el primer semestre de l’any i supera la previsió d’obertures per a tot l’any

Charter, la franquícia de Consum, ha obert 39 supermercats durant el primer semestre de l’exercici (de febrer a juliol) i supera la previsió total d’obertures per al 2023, xifrada en 35 tendes. Catalunya amb 19, la Comunitat Valenciana amb 9 i Castella-la Manxa amb 6 han protagonitzat 34 de les obertures. A més, Charter ha obert 4 supermercats a Andalusia i 1 a la Regió de Múrcia, “fet que demostra que es tracta d’un sector amb bones perspectives per a la inversió, com a generador d’autoocupació i riquesa local”, assenyalen fonts de Charter.

 

Amb estes 39 obertures des de febrer, la franquícia de Consum suma prop de 12.200 m2 de sala de vendes a la seua xarxa comercial i s’acosta als 440 supermercats en total a les comunitats autònomes on està implantada la franquícia de supermercats: la Comunitat Valenciana, que concentra vora el 50% de les tendes amb 196, seguida de Catalunya amb 145, Castella-la Manxa amb 60, la Regió de Múrcia amb 19, Andalusia amb 12 i Aragó amb 7 supermercats. Charter té previst mantindre el ritme de creixement els pròxims tres mesos.

 

Catalunya i la Comunitat Valenciana, focus d’expansió

L’expansió de Charter este primer semestre de l’any ha tingut lloc a les mateixes comunitats autònomes que els últims anys, fonamentalment a Catalunya i la Comunitat Valenciana, amb 19 i 9 obertures, respectivament. Concretament, a Catalunya ha obert 17 supermercats a la província de Barcelona (Cornellà de Llobregat, 4 a l’Hospitalet de Llobregat, Mataró, Badalona, Rubí, Calaf, Premià de Mar, Sant Cugat del Vallès i 6 a Barcelona capital) i 2 a la província de Lleida (la Seu d’Urgell i Lleida capital).

 

A la Comunitat Valenciana ha obert 9 tendes: 6 a la província de València (Paterna, Massamagrell i 4 a València capital), 2 a la província de Castelló (les Alqueries i Nules) i 1 a Alcoi (Alacant). La franquícia de Consum també ha obert 6 establiments a Castella-la Manxa, 4 a Andalusia i 1 a la Regió de Múrcia. En concret, a Castella-la Manxa ha obert 3 tendes a la província d’Albacete (La Gineta, Pozo Cañada i Villamalea) i 1 en altres 3 províncies: Sisante (Conca), Pozuelo de Calatrava (Ciudad Real) i la Puebla de Almoradiel (Toledo).

 

A Andalusia hi ha hagut 4 obertures: 2 a Almeria (Tabernas i Almeria capital), 1 a Íllora (Granada) i l’altra a Arroyo del Ojanco (Jaén). L’obertura de Múrcia ha sigut a Cartagena. A més, de les 39 obertures, quasi la meitat han sigut en poblacions on Charter s’ha estrenat perquè no hi havia cap altra tenda de la franquícia de Consum.

 

 

 

Se superen les previsions

Per al 2023, la franquícia Charter va anunciar una previsió de creixement, en línia amb l’expansió dels últims 3-4 anys, amb l’obertura de 35 tendes més, previsió que s’ha vist sobrepassada el primer semestre de l’any. Quant a la previsió de les vendes de Consum a Charter, a començament de l’exercici 2023, al febrer, es van situar sobre els 603,9 milions d’euros, xifra que suposava un creixement del 9% respecte del 2022, i que, previsiblement, es vorà incrementada pel nombre més alt d’obertures que es farà fins al final de l’exercici, al gener de 2024.

Charter es consolida com una bona alternativa d’autoocupació i com a negoci segur per a invertir, ja que més del 75% dels franquiciats que han obert tenda en 2023 eren persones que ja tenien una altra franquícia i han decidit invertir en una de nova.

 

A més, s’han registrat franquiciats nous provinents d’altres sectors que els últims anys s’han vist molt afectats per la situació econòmica, com ara l’hostaleria.

 

Avantatges per als clients de Charter

Els clients de tots els supermercats Charter també es beneficien dels descomptes i les promocions de la Cooperativa Consum, amb el programa Món Consum, quan es donen d’alta com a socis clients de la cooperativa. Amb la franquícia Charter, Consum complix l’objectiu social de donar servici a les xicotetes poblacions i barris urbans que no disposen de població suficient per a la implantació d’un gran supermercat, però que necessiten una bona instal·lació comercial per a les compres diàries. Charter continua el seu objectiu de crear un vincle de col·laboració amb el comerç tradicional de cada zona. Ser franquiciat de Consum no suposa el pagament de cànons ni de regalies, ni fixos ni periòdics, només el pagament de la mercaderia que Consum li subministra a un preu totalment transparent i dels més competitius del sector.