Comença la Setmana de la Dona a Paiporta

Paiporta acull a partir d’aquest divendres, 1 de març, les activitats de les regidories d’Igualtat i Cultura per a celebrar el 8 de Març. Aquesta Setmana de la Dona ofereix tallers per a totes les edats, música, dansa, teatre, una ‘tetada’ al carrer, activitats esportives i un acte institucional a l’Ajuntament el pròxim 7 de març.

La Setmana de la Dona de Paiporta està concebuda com una programació per a posar en valor a les dones com a creadores, per a oferir-los espais de trobada i d’empoderament, i per a incidir sobre la necessitat de la lluita per la igualtat en totes les franges d’edat però, especialment, entre la joventut i la població escolar.

Aquest divendres, a les 15.30 hores, està previst l’inici del Recreo-cross de la Dona, que reunirà a dones de tota la comarca a Picanya. L’anada i la tornada es realitzaran a peu, i n’hi haurà detalls per a totes les dones participants. Enguany, la inscripció ha superat totes les previsions i s’eleva fins a les 350 persones.

També aquest divendres, a les 19.00 hores, a l’Auditori municipal, s’entregaran el Premis Carolina Planells contra la violència de gènere de narrativa curta, amb l’actuació del grup mallorquí Donallop. L’entrada per a l’acte és lliure i gratuïta.

La Setmana de la Dona continuarà en els pròxims dies amb la instal·lació de la carpa Stop Masclisme a l’IES Andreu Alfaro, dilluns, i a l’IES La Sénia, dimarts. El dia 6, a les 19.00 hores, el Museu de la Rajoleria inaugura ll’exposició ‘Brújulas por la igualdad’, de l’escultora Mercedes Naranjo Márquez. La mostra romandrà al museu fins al dia 26 de març.

Per al 7 de març es reserva l’acte institucional a l’Ajuntament, mentre que de vesprada hi haurà taller de boixets i patchwork al Museu de la Rajoleria, i una sessió d’escape room a la sala annexa del museu. El dissabte 9 de març, a les 19.00 hores, l’Auditori acull l’actuació Takiri, Música i Dansa.

Una de les novetats d’enguany és la celebració d’una ‘tetada’ al carrer, és a dir, un taller de lactància, que tindrà lloc a las plaça Major, el 26 de març, a les 17.00 hores. I al llarg de totes aquestes setmanes s’estan succeïnt els tallers de teatre als centres educatius de Paiporta amb l’objectiu d’incidir en el foment de la igualtat des de l’edat escolar.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *