Educació i la Mancomunitat regularitzen la situació del col·legi La Unión de Torrent

La Conselleria d’Educació ha signat ja el conveni de col.laboració amb la Mancomunitat de l’Horta Sud que regula la situació jurídica i administrativa del col.legi d’educació especial La Unión de Torrent.
D’esta manera, Educació es farà càrrec del manteniment del centre de titularitat de la Mancomunitat com venia reivindicant-se de manera reiterada des de les parts, i regularitza un expedient que ja disposa de contracte i adjudicatari, que no és altre que l’empresa formada per l’associació de famílies dels usuaris, Prodefi.
La solució arriba per fi, aportada des de la Mancomunitat de l’Horta Sud i adoptada per la Conselleria, després de nombroses negociacions. El president de la Mancomunitat, i alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, es va implicar personalment en el cas del centre que va visitar el passat 31 d’octubre de 2018. Bielsa va trasladar el seu compromís i va aportar les diferents opcions que s’havien estudiat. Ara, cinc mesos després, “la ferma intenció és per fi una realitat”.
Amb la nova situació i l’esperat conveni se senta un principi de col.laboració que garantirà la continuïtat i el funcionament d’un centre “que realitza una tasca indispensable pel benestar dels joves amb necessitats especials de la nostra comarca”.

Un avanç històric
El col·legi La Unión atén diàriament a 23 alumnes, la majoria amb situació de diversitat funcional psíquica. Casos de paràlisi cerebral, autisme i problemes diversos que són atesos des de fa dècades per l’associació Prodefi, i amb treballadors que patien una situació precària. Ací trobem actualment usuaris de Sedaví, Benetússer, Massanassa, Catarroja, Xirivella, Aldaia, Paiporta, Picanya i Torrent.
El president de la Mancomunitat, i el tinent d’alcalde de Torrent Andrés Campos, van comprobar unes instal.lacions adaptades a les diverses realitats i amb capacitat per a 36 persones, i al servici de la comarca.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *