El paiportí Josep Genís guanya la XIV edició del Premi Carolina Planells

L’Ajuntament de Paiporta celebrava ahir, dia 25 de novembre, el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. Coincidint amb aquest acte institucional, la Regidoria de Cultura ha fet públics els noms guanyadors de la XIV edició del Premi Carolina Planells contra la violència de gènere de Narrativa Curta.

Amb “El conte de la ceba”, i el pseudònim de ‘socarrat’, el paiportí Josep Genís Perucho ha resultat el guanyador en l’edició d’enguany d’aquest premi. Així mateix, la també paiportina Paula Mariano Aguilar ha resultat la guanyadora en la categoria juvenil amb l’obra titulada “Dret a la vida”, presentada sota el pseudònim ‘Rachel Berry’. Ambdós guanyadors rebran un premi dotat amb 600 i 400 euros respectivament, al mateix temps que veuran publicades les seues obres en el llibre que recopila els relats premiats.

En paraules de la regidora de Cultura, Esther Torrijos, “la paraula té un poder sanador molt poderós, com també és la millor ferramenta per a lluitar contra xacres socials com la violència masclista i invertir aquests comportaments intolerables. Aquests relats ajuden i fan camí en aquest sentit”.

La llista de noms premiats la completen el premi especial al millor treball presentat per persones empadronades a Paiporta, que ha anat a parar a Trinidad Benavent per la seua obra “1960 LCNEM’, i en la seua categoria juvenil a Amanda Ferrando per “Corriendo por el tiempo”. La dotació econòmica en aquest cas és de 400 i 200 euros respectivament.  Finalment, la millor obra en valencià, no premiada en cap altra categoria, ha sigut per a Isabel Onet i Sánchez per “…com un núvol blanc m’eleve”, presentada sota el pseudònim ‘Lluna ganxuda’. El premi està dotat amb 400 euros.

Així mateix, la publicació del llibre amb la recopilació dels relats premiats en aquesta XIV edició dels Carolina Planells inclourà igualment la publicació de les obres “La ley del garbanzo”, de Francesc Freixas; “El tiempo que nos queda”, de Susana Gisbert; “Doña Paquita la cartera”, d’Elisabeth García;  “Crepúsculo aborrajado”; de José Luís Bragado, i “Infieles y rebeldes”, de Nuria García.

El lliurament dels premis es realitzarà a l’Auditori Municipal de Paiporta, en març de 2022, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona. El premi Carolina Planells ret homenatge des de fa catorze anys a aquesta paiportina assassinada en un crim masclista i també a altra víctima de la localitat, Mª Ángeles Alonso. Des d’aleshores, cada any, desenes de persones de tota Espanya i també de l’exterior participen en un certamen que té també secció juvenil i que, des de fa quatre anys, també premia obres escrites en valencià.