“El futur d’Albal el lligue a l’estació del tren, les obres estaran acabades a final d’any”

Entrevista a Ramón Marí, alcalde d’Albal

Amb 19 anys al front de l’alcaldia, aquesta ha sigut una legislatura marcada per la pandèmia, com ha afectat la Covid-19 en els seus projectes de govern?

Tots aquells projectes que implicaven la participació de la ciutadania en l’administració es van veure afectats, però a l’efecte d’inversions sí que hem pogut fer tots els projectes que teníem previstos. Ha sigut una legislatura que se’ns ha quedat curta, ha faltat el contacte directe que hem de tindre els polítics amb la ciutadania, i em compromet d’ací fins a final de legislatura a recuperar aqueix temps perdut i que la gent se senta representada i participe de la seua administració.

 

Com recorda els primers moments de pandèmia?

Recorde els primers mesos, quan estàvem confinats. Jo venia a l’Ajuntament i els carrers estaven buits, era com una pel·lícula, espantava.

 

Han sigut anys de molta preocupació per la residència, per l’evolució del Covid… Respecte a les mesures que va posar en marxa l’Ajuntament redistribuïm els diners, i el que havia previst per a activitats es va destinar a lluitar contra la pandèmia.

 

Aquesta legislatura ha governat en coalició,

com ha sigut el govern?

En la legislatura anterior vam fer coalició amb Compromís i aquesta legislatura vam governar amb Compromís i Podemos. Pense que ho estem fent bé, funcionem molt bé.

 

L’arribada del tren a Albal era una de les seues promeses electorals, quan estarà acabada l’obra?

El subdelegat d’Adif m’ha confirmat que les obres estaran acabades a final d’any, entre novembre i desembre, i serà a partir de febrer o març quan ja començaran a parar els trens en l’estació d’Albal.

 

Tindrem contacte amb València a través d’un mitjà de transport tan ràpid, tan segur i tan cèntric com és el tren, que ens deixarà en el centre de València.

 

Com veu l’Albal del futur?

L’Albal del futur el lligue al tren. L’oposició, no se si és per desconeixement, pensa que la inversió del tren és una cosa qualsevol, i és important dir que on s’ha fet una estació de tren ha suposat un pol de desenvolupament social, econòmic i demogràfic. El futur d’Albal el veig lligat a l’estació del tren.

 

Es tornarà a presentar a les eleccions?

En l’actualitat em trobe molt millor que estava en les anteriors eleccions, tenint en compte que un mes abans de les eleccions jo estava en una UCI. Ara em trobe restablit i bé, i estic a l’espera que l’Agrupació diga qui serà el cap de llista.