Foios prepara una ordenança per a fomentar el llenguatge igualitari en comerços i entitats

Hui l’Ajuntament de Foios ha presentat una guia sobre el llenguatge igualitari.

Es tracta de xiquets consells perquè la població faça servir un llenguatge paritari ja que segons ha explicat el regidor d’igualtat de l’Ajuntament de Foios, Àlex Micó, «el que no s’anomena no existeix, per això és tan important deixar d’utilitzar el masculí genèric i començar a utilitzar, un llenguatge igualitari, que faça referència als homes i a les dones, o utilitzar paraules genèriques en què els dos sexes estigan representats».

En aquest sentit, el Consistori ha fet una guia amb consells pràctics com: utilitzar la paraula ‘ciutadania’ en lloc de ‘els ciutadans’ o parlar del ‘veïnat’ en lloc de ‘els veïns’.

El regidor va recordar que «la majoria de les persones fan servir de manera inconscient el masculí genèric, però és important acabar amb aquestes conductes».

En aquest sentit, l’Ajuntament treballa en dues línies. D’una banda, la guia presentada hui sobre el llenguatge igualitari es va a distribuir entre els veïns i les veïnes de la localitat, en els centres docents i també en els comerços. D’altra banda, el consistori ja està treballant amb el departament d’Educació per a l’elaboració d’una ordenança que reforce el llenguatge inclusiu en comerços o entitats.

D’aquesta manera els comerços que utilitcen un llenguatge inclusiu seran premiats o reconeguts pel Ajuntament, de la mateixa manera que ho són aquells que, en l’actualitat, fan ús del valencià.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *