Governs en coalició: resposta a la ciutadania

LORENA SILVENT, Vicealcaldessa de l’Ajuntament de Catarroja

6.45h i comença un nou dia a Catarroja. Mentre el sol entra per la finestra i prepare un café, vaig pelant una peça de fruita per començar la jornada. Repàs d’agenda i a preparar reunions.

I sí, mai haguera imaginat que el moment en el que vivím fora possible, però un virus va aturar les nostres vides fa poc més d’un any. Ara bé, el temps no para i, sense adonar-nos, ja hem arribat a la meitat de la legislatura. Dos anys, dos anys des que vàrem refer un pacte de govern després d’escoltar a la ciutadania per poder continuar el canvi a Catarroja.

Governar un poble, és escoltar el teu veïnat, donar solucions a problemes quotidians, acostar els serveis públics a la ciutadania, frenar les injustícies, donar veu a totes les persones, lluitar per la justícia social reial, fomentar la nostra cultura, buscar fons i inversions, fer poble i mentrestant, dissenyar la ciutat del futur.

La pandèmia per la Covid-19 ha alterat les prioritats. Ara cal estar encara més al costat de la ciutadania per poder tirar endavant. Espentar totes i tots perque la recuperació econòmica i social siga possible en el menor temps i les menors conseqüències. Des de l’Ajuntament de Catarroja hem gestionat més d’1 milió d’euros en ajudes a persones autònomes, micropimes i particulars. Però, també hem projectat inversions de més de 2 milions d’euros al municipi i des de la GVA estan en marxa l’ampliació del Centre de Salut, les millores als centres escolars, l’ampliació del CIPFP i el nou institut.

És un moment únic i importantíssim el que vivim, perquè les nostres accions de govern seran claus en una nova ciutat, i des del PSPV treballem per una nova Catarroja més social, més accessible, més sostenible, més inclusiva, més igualitària, més innovadora i més competitiva. Una nova Catarroja que farà possible que la qualitat de vida dels catarrogins i catarrogines millore a mesura que avança la nostra societat.

Per aconseguir-ho, necessitem una ferramenta fonamental, la participació. La col·laboració i el treball en equip seran clau en aquesta nova etapa que iniciem.
Catarroja enceta el seu pla estratègic local que marcarà les principals accions a implantar en un horitzó, l’any 2030. Hem de dissenyar la nostra agenda urbana, complir amb tots els objectius de desenvolupament sostenible i garantir que cap persona es quede pel camí en la recuperació econòmica i social després de la crisi provocada per la Covid-19.

Quan treballem en equip som imparables. És una de les lliçons que ens ha deixat la pandèmia i que nosaltres volem traslladar amb la paraula cooperació. Perque quan totes les persones treballem per un fi comú aconseguim metes que semblen impossibles. I això, ens ho estem aplicant al nostre dia a dia a Catarroja, per a continuar millorant el nostre poble.