La brigada d’obres de Paiporta i l’empresa pública de serveis estrenen nova flota de vehicles

La brigada d’obres de Paiporta i l’empresa pública de serveis, ESPAI, han estrenat aquest dimarts una nova flota de vehicles 100% elèctrics. Les furgonetes i vehicles antics de gasoil, que ja havien arribat al final de la seua vida útil, s’han canviat per altres amb propulsió de motor elèctric. Al mateix temps, s’han instal·lat a la seu d’ESPAI 8 punts de recàrrega per a donar servei a la nova flota. En total s’han adquirit 6 furgonetes i un turisme.
El canvi de vehicles a gasoil pels elèctrics s’ha portat a terme tenint en compte el cost que s’estalviarà en combustible, i també aspectes mediambientals i d’implicació en polítiques municipals que ajuden a combatre el canvi climàtic.

Els càlculs apunten a que un vehicle com els antics pot arribar a consumir 8 litres cada 100 quilòmetres, és a dir, tenien un cost mitjà de 10 euros cada 100 quilòmetres amb els preus actuals del dièsel. En la mateixa distància, els vehicles elèctrics gasten energia per valor de 0,8 euros.

«Per a nosaltres és fonamental lluitar contra el canvi climàtic en la mesura de les possibilitats que ens dóna l’acció de l’Ajuntament, i la renovació de la flota de vehicles ha d’anar d’acord amb eixos principis», ha explicat el regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, present en l’entrega dels vehicles junt a l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín. «Més enllà de l’estalvi, que existeix, tenim el compromís de reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera derivades de la nostra activitat», ha conclòs Val.

«La implicació en les accions que ens encaminen a una administració més sostenible i respectuosa amb el medi ambient és total, i creiem que aquesta aposta per una mobilitat més sostenible i menys contaminant en les necessitats de mobilitat del personal de l’Ajuntament i d’ESPAI és una bona forma de donar exemple», ha afegit l’alcaldessa, Isabel Martín.

Nous punts de recàrrega
Per a posar en marxa aquesta nova flota de vehicles elèctrics municipals s’han instal·lat huit nous punts de recàrrega a la carpa Edival, on estan situades les instal·lacions d’ESPAI. Aquesta infraestructura ha suposat una inversió total d’11.482,90 euros (IVA inclòs) i serà d’ús exclusiu de l’empresa de serveis.
D’altra banda, ja està adjudicada la instal·lació d’un punt de recàrrega de vehicles elèctrics públic. Aquest nou punt serà del tipus semi-ràpid de doble presa, estarà situat al Carrer Mestre Serrano, a l’altura del Centre de Salut, i tindrà una potència de 22 quilowats. Aquest punt de recàrrega públic es finançarà amb una subvenció de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE).

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *