La doctora Anna Lluch i Mans Unides, premis Clara Campoamor d’Alaquàs

La Doctora valenciana Anna Lluch i el col·lectiu Mans Unides seran enguany reconeguts amb motiu del Premi Clara Campoamor d’Alaquàs que atorga cada any l’Ajuntament d’Alaquàs, el Consell de Dones de la ciutat i les associacions de dones dins de la programació organitzada per celebrar el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

 

Enguany s’ha volgut reconèixer en la modalitat individual la trajectòria professional de la doctora valenciana Anna Lluch (València, 13 de febrer de 1949), científica i investigadora del càncer, catedràtica de Medicina en la Universitat de València, metgessa de l’Hospital Clínic Universitari de València on és cap del Servei d’Hematologia i Oncologia, i investigadora en matèria oncològica, sent una de les especialistes en càncer de mama més reconegudes.

Encara que nascuda a València, va ser criada a Bonrepòs i Mirambell i va residir durant diversos anys a Alaquàs. Des de l’any 2014 és acadèmica de número de la Reial Acadèmia de Medicina i Ciències de la Comunitat Valenciana. És a més investigadora principal en 10 projectes del Fons d’Investigació Sanitària de l’Institut de Salut Carlos III, ha col·laborat en 16 projectes d’investigació competitius i ha dirigit més de 20 tesis doctorals.

La seua trajectòria en la investigació i el tractament del càncer de mama l’ha feta mereixedora de diversos guardons. L’Any 2014 va ser Medalla de la Universitat de València, l’any 2013 va aconseguir el Premi Evap/BPW de l’Associació d’Empresàries i Professionals de València i el Premi Salut i Societat, de la Conselleria de Sanitat. L’any 2010 va rebre l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Científic i el 2007 va ser reconeguda amb el Premi Isabel Ferrer de la Conselleria de Benestar Social.

Pel que fa a la modalitat de col·lectius, el reconeixement serà per a Mans Unides d’Alaquàs per la seua tasca solidària desenvolupada al llarg de la seua història i més recentment per la seua participació en la Campanya estatal ‘Un món nou, projecte comú’ a través del qual han treballat pel projecte ‘Construcció de cases per a dones vídues’ a l’Índia.

 

Premi Clara Campoamor d’Alaquàs

Els Premis Clara Campoamor d’Alaquàs s’atorguen anualment per fer reflexionar la ciutadania sobre les polítiques encaminades a la igualtat d’oportunitats. Es tracta d’una iniciativa de totes les associacions de dones de la ciutat constituïda ara fa vuit anys per reconèixer tant a institucions públiques com a col·lectius ciutadans, el seu treball a favor de la igualtat de les dones així com en la lluita contra la violència de gènere.

 

Han rebut premi al llarg d’aquests anys la Junta de Comunitats de Castella la Manxa, Amnistia Internacional en la Comunitat Valenciana, la filòsofa Amelia Valcárcel, la Síndica de Greuges Emilia Caballero Álvarez, la Plataforma de Dones Artistes contra la Violència de Gènere, les associacions de dones d’Alaquàs: Ames de Casa, Dosal, Dimecres Femení, L’Oroneta i Soadi, la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana, i l’any passat l’Escola de Ciutadania en Femení Maria Moliner.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *