La Mancomunitat de l’Horta Sud analitza el preu d’emprendre en ACCOmarca’t

La Mancomunitat de l’Horta Sud va organitzar, dins del primer Fòrum ACCOmarca’t, una taula per a parlar clarament sobre “El preu d’emprendre”. Administracions, entitats bancàries, sindicats i empresaris, van analitzar la situació i van llançar qüestions que van suscitar l’interès de la sala.

Quin és el preu humà d’emprendre? molt alt. La Comunitat Valenciana és emprenedora? Sí. Els emprenedors se senten recolzats? No. Emprendre és cosa vocacional o una necessitat? Segons el debat és vocacional. L’emprenedoria –asseguren- és de valents i “l’important no són els fracassos, sinó el tornar a alçar-se”.

Al fil d’aquesta taula de treball, el president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, apuntava que “les noves fórmules socials suposen nous reptes de l’empresari en el segle XXI, i cal apostar pel cooperativisme valencià ben fet. Necessitem crear una bona xarxa que regule i garantisca una protecció social a l’empresari i emprenedor, base de la nostra economia”.

El director general d’Economia i Emprenedoria, Francisco Álvarez, agraïa l’organització de la trobada i destacava també que en el mercat hi ha molts tipus d’organismes, públics i privats, que ajuden a emprendre: Càmeres, Universitats, Centres Tecnològics, Ajuntaments o Mancomunitats… Ara, de fet, hi ha una necessitat d’ordenar aquests serveis.

Alguns representants de la banca van parlar dels seus plans al servei de l’emprenedor, però a més es va parlar de la necessitat vital d’un bon pla de viabilitat.

Des del sindicalisme UGT i CCOO, van introduir el debat dels denominats falsos autònoms i les cooperatives de treball social. Fórmules legals, però que estan cobrint figures que redueixen despesa i índexs de cotització.

“Cal reivindicar els drets del treballador, l’economia de benestar, crear ocupació és important però hem de generar unes condicions i salari dignes”, va destacar Bielsa el dia de l’esdeveniment en el centre sociocultural ‘La Fabrica’ de Mislata.
Després de la participació del públic, en ACCOmarca’t es va reforçar l’ànim a ser emprenedor vocacional, amb un projecte de futur, així com el cooperativisme i noves formes. Castigant als qui les utilitzen de manera abusiva. La idea és, comentava Bielsa, “fomentar la innovació i el potencial de l’Horta Sud per un futur prometedor i de creixement”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *