La Mancomunitat de l’Horta Sud i Florida Universitària treballen conjuntament per la formació i l’educació a la comarca

El president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, ha engegat durant aquesta legislatura convenis, línies d’acció conjunta amb altres administracions, acords de col·laboració amb associacions i entitats amb la finalitat de fomentar l’ocupació i la formació de les veïnes i veïns de l’Horta Sud, un dels objectius que es va marcar quan va assumir el càrrec en 2015.

En aquesta línia, una de les primeres accions va ser iniciar acords marcs de col·laboració amb el Grup Educatiu Florida, un referent comarcal en educació de qualitat. La seua participació en les activitats organitzades per la Mancomunitat és una altra de les conseqüències d’aquesta bona sintonia. Una mostra d’açò és la presència d’Enric Luján, Director General de Florida Universitària, en el desdejuni informatiu coorganitzat per la institució supramunicipal per a abordar els reptes més pròxims de l’Horta Sud.

A la fi de 2015, Bielsa es reunia amb la Directora General del Grup Educatiu Florida, Empar Martínez, per marcar les bases de futures col·laboracions. En 2016, la Mancomunitat va col·laborar en el finançament de material per a la Universitat dels Majors de l’Horta Sud, un projecte consolidat en el qual més de 120 alumnes cursen els seus estudis cada any. Un itinerari formatiu que es desenvolupa amb el suport econòmic dels municipis de la comarca i la Mancomunitat de l’Horta Sud. Una altra de les línies de col·laboració anual és el patrocini del Certamen Literari “La Rosa de Paper”. Una iniciativa nascuda en 1995 amb l’objectiu de fomentar la creació literària entre l’alumnat i que en el seu XXII edició va rebre 167 obres en les modalitats de poesia, narrativa i microrrelatos, tant en valencià com en castellà.

Amb motiu del 40 aniversari del grup Florida en 2017, la institució presidida per Carlos Fernández Bielsa ha incrementat la seua col·laboració anual a 7.500 euros, IVA a banda, per a sufragar l’elaboració dels audiovisuals commemoratius d’aquesta efeméride, així com continuar col.laborant amb el Certamen Literari.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *