La ‘Nit d’Albaes’ inaugura l’inici de les falles de Paterna

La celebració de la ‘Nit d’Albaes’ ha inaugurat aquest cap de setmana les Falles de Paterna. Les 18 comissions falleres han rebut durant la nit del divendres i del dissabte la visita oficial de la Junta Local Fallera de Paterna (JLF).
Les Falleres Majors de Paterna, Sheila Rodríguez i Gloria López, acompanyades del President de la JLF, Goyo Buendía i l’Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo juntament amb la regidora de Tradicions, Cultura i Foc, Paqui Periche, tres ‘cantaores’ i un ‘versador’, han visitat, al són de el “tabalet i la dolçaina”, els diferents casals fallers per a homenatjar i enaltir la figura de les falleres majors de cada comissió.
El divendres va ser el torn de les falles del casc urbà. A les 20:30 hores partia des de l’Ajuntament de Paterna la comitiva fallera de la manera més tradicional: a peu i amb un carro tirat per una mula. Les falles Vicente Lerma-El Clot, El Vaig moldre, Sant Roque, Crist de la Fe, Gran teatre, Grups de la Mercè, Dues de Maig, Alborgí i Colom d’Or van ser les falles homenatjades de la primera Nit d’Albaes, a la qual també van assistir les regidors d’Infraestructures i d’Urbanisme, Núria Campos i Eva Pérez.
El dissabte, la comitiva es va desplaçar fins a les falles de Mariano Benlliure, Campament, Enric Valor, L’Amistat, Vicente Mortes, Terramelar, Valterna, Plaza de Benicarló i La Canyada, en una segona Nit d’Albaes en la qual també van participar els regidors de Protecció a les Persones, Ocupació i Participació Ciutadana, Julio Fernández i el regidor d’Educació, Joventut i Esports, José Manuel Mora.

CONCURS DE PAELLES I DESPERTÀ
Durant aquest intens cap de setmana, també ha tingut lloc en el Parc Central el tradicional Concurs de Paelles que, cada any, celebra la Junta Local Fallera i en el qual centenars de paterners i paterneres degusten l’arròs que elaboren les diferents comissions. La despertà del diumenge, va posar el fermall final als actes fallers de l’inici de les Falles 2016 de Paterna.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *