L’Ajuntament d’Albalat dels Sorells valora molt positivament el festival “Miradors de l’Horta”

Quan pensem en la paraula “festival”, normalment ens ve al cap música, diversió, espectacle, festa, etc. Tanmateix, el festival “Miradors de l’Horta” ha estat també reflexió, disseny, debat, turisme, gastronomia, territori, història, tradició, art, sostenibilitat, etc. És per això que la nova dimensió, si més no semàntica del concepte, ha evolucionat al llarg dels deu dies que ha estat vigent l’esdeveniment, pels 7 pobles que constitueixen l’associació supramunicipal i que ha organitzat la Mancomunitat del Carraixet, a través de l’ens Turisme Carraixet,

 

Alabalat dels Sorells, Foios, Meliana, Bonrepòs i Mirambell, Vinalesa, Alfara del patriarca i Almàssera han estat els pobles que han acollit les instal·lacions, els dissenys, les idees, les propostes, les creativitats, els muntatges…, (a més de les obres ubicades a la universitat UCH-CEU), i des d’on s’han cosit les “mirades” reflexives del festival en el seu conjunt.

 

En la següent adreça (https://www.turismecarraixet.com/ca/miradors-de-lhorta/) podeu trobar més informació pel que fa a l’explicació conceptual de les propostes d’art i disseny que hem gaudit des del 7 al 17 d’octubre. Des de l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells, la resposta i conclusions que l’equip de govern ha valorat és eminentment positiva, interessant i necessària.

 

És per això que la barreja de disseny i cultura de l’horta, que a més reflexiona sobre el desenvolupament sostenible i la relació entre els territoris agrícola i urbà, entronca fermament amb la idea política en general del govern municipal què conjuga essencialment amb la filosofia del festival. Per a l’alcalde d’Albalat dels Sorells,  Nicolau Claramunt, “l’aproximació a la sostenibilitat que fa el festival, la mirada crítica que es té per un model caduc de turisme i explotació dels recursos naturals que afortunadament ja no hi són, i el debat i reflexió per aprofundir en models respectuosos amb l’entorn, l’agricultura tradicional i la cultura, demana sustentar-ho amb models energètics i de convivència amb l’entorn com els que fomentem amb projectes com “Albalat 0,0”.

 

En termes objectius, la realització del festival ha suposat un impuls a la idea compartida per totes les administracions i institucions públiques per potenciar i enfortir el fet de pertànyer a una comarca que ha de seguir aportant qualitat de vida en tots els aspectes: no sols els seus habitants, sinó també a la resta de la ciutadania i especialment, a la ciutat de València. Segons ens comenta Claramunt, “el paisatge de l’horta i la seua riquesa natural i agrícola pot conviure perfectament amb el progrés i desenvolupament sostenible, tan necessari per llegar/arribar a les generacions futures”.

 

 

Finalment, des de l’Ajuntament d’Alabalat dels Sorells es treballarà per a impulsar les posterios edicions del Festival per a seguir fent valdre el potencial de la comarca pel futur dels pobles.