L’equip de salvament i socorrisme d’Alboraia salva la vida a cinc banyistes

Dimarts passat 20 d’agost a les 12.00 hores del migdia els socorristes mobilitzen tot l’operatiu per a atendre a un grup de set persones que estaven prenent el bany en l’espigó sud de la platja de Port Saplaya.

A eixes hores l’estat del mar estava marcat per la bandera groga, encara així, el grup va apostar per prendre el bany en l’espigó. Els socorristes en veure l’acció van reaccionar amb molta rapidesa i es van llançar al rescat, malgrat que dos dels banyistes van eixir pel seu propi peu ajudats per un pescador de la zona, els altres cinc (tres menors i dos adults) van haver de ser rescatats.

A causa del mal estat del mar i la proximitat de l’espigó van fer inviable la utilització de l’embarcació de salvament, la qual cosa va fer encara més arriscada l’operació realitzada pels socorristes, ja que només podien accedir als banyistes nadant.

Durant la intervenció van participar tres socorristes en l’aigua i en les roques de l’espigó, preparats per a l’emergència; dos tècnics en emergències sanitàries, l’ambulància, una infermera (DUE) i el coordinador de platges, així com un altre socorrista en la posta sanitària.

Els cinc banyistes rescatats van arribar pel seu propi peu a la posta sanitària, van haver tres poli contusionats i un amb símptomes d’haver engolit aigua. Se’ls va atendre en la mateixa posta sanitària, avaluant així el seu estat però no va ser necessària la derivació hospitalària.

Després del servei, els socorristes que van participar en el rescat, també van haver de ser atesos en la posta a causa de les ferides lleus causades per la complicació del servei prop de l’espigó.

L’equip de salvament i socorrisme assenyala que el matí del dimarts es va complicar per moments a causa de l’estat del mar, per eixe motiu es va canviar a bandera roja, igual que en moltes altres platges com el Cabanyal, Malvarrosa, Pinedo, El Perellonet, Sueca, entre altres.

A més apunten que els banyistes «fan cas omís a les indicacions de precaució dels socorristes», de fet a la vesprada, al voltant de les 16.15 hores «amb bandera roja hem hagut d’advertir a una família de quatre components que isquera de l’aigua. La gent no és conscient del perill que suposa banyar-se quan oneja una bandera groga o roja».

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *