L’escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises celebra el seu centenari

L’escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises celebrarà el seu centenari amb mostres en diversos espais culturals.

La primera serà al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València amb l’exposició Sincronies, oberta al públic entre el 19 de gener, dia de la inauguració (19:00h), i el 21 de febrer. La mostra descriu tres processos ceràmics distints: un artesanal, el de l’escultura ceràmica i l’artesania high tech. La primera part ve de la mà de la ceramista valenciana Ana Llorens.

L’obra de la japonesa Asako Arai conforma la segona part de l’exposició, amb el projecte Ocult , un recorregut pels processos de creació de l’escultura.

La tercera artista és Susana Gutiérrez, que mostra la creació de Nahås, la vaixella high tech per al restaurant Akelarre de Pedro Subijana. Desenvolupada amb tecnologia 3D, l’exposició recorre el procés de producció d’una sèrie que consta de 60 peces firmades i numerades.

La Rambleta serà el segon escenari que se sumarà a la festa de l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises. Un grup de huit ceramistes -Amparo Almela, Conxa Arjona, Conxa Regne, Javier Moreno, Nela Sánchez, Fran García, Takashi Matsuo i Vicente Roda- i una perfomer, Saleta Losada, seran els encarregats i encarregades de traslladar l’art del fang a una altra esfera. Del 21 de gener al 14 de febrer, Mixtures mostrarà la pluralitat de plantejaments estètics actuals que utilitzen la ceràmica com a material d’expressió.

En el Museu Valencià de la il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) tindrà lloc el 3 de març l’exposició Onze Upon a Estafe (Això era que), que dotarà d’argument i final feliç a unes peces creades entorn de contes, faules i poemes, al temps que el González Martí acollirà del 14 d’abril al 30 de juny Evoca, una mostra sobre la ceràmica de reflex metàl·lic del segle XV.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *