L’eurodiputada Inmaculada Rodríguez Piñero visita Alaquàs

L’eurodiputada Inmaculada Rodríguez Piñero ha oferit hui divendres a l’Institut Faustí Barberà una conferència sobre el Parlament Europeu. Acompanyada de l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i de la directora del centre educatiu, Paqui Morellà, ha explicat l’alumnat el funcionament de la Unió Europea així com els programes europeus de cooperació al desenvolupament.

Advertisement

La visita es produeix arran de la invitació realitzada per l’equip Eines Tages, un grup d’estudiants de primer de batxillerat de l’Institut Faustí Barberà que, coordinats per la professora Mª José Granell, estan duguent a terme un projecte de sensibilització sobre la igualtat, la pobresa i la idea d’aconseguir un futur més sostenible amb el qual es presentaran a la XXI edició del Concurs Euroscola dedicat a l’Any Europeu del desenvolupament.

Els alumnes d’Alaquàs s’han interessat pels programes que ofereix la Unió Europea sobre cooperació al desenvolupament i sobre les estratègies europees de lluita contra la pobresa dins i fora d’ella. A més, han preguntat l’eurodiputada sobre altres temes que els afecten com a joves com ara el sistema educatiu i les beques.

piñero 2_alaquas

L’Insitut Faustí Barberà participa des de l’any 2002 al Concurs Euroscola que organitza anulament l’Oficina d’Informació del Parlament Europeu a Espanya per apropar la Unió Europea als joves, millorant els seus coneixements i implicació en la construcció d’Europa. El centre va aconseguir l’any 2002 el primer premi en l’edició IX d’aquest concurs que va estar dedicat a l’euro. L’any 2003 va quedar classificat en el quart lloc en l’edició X del concurs dedicat a l’ampliació de la Unió Europea i el debat sobre el futur d’Europa. L’any 2009 va aconseguir el tercer lloc en l’edició XV del Concurs Euroscola 2009 dedicat a les eleccions del Parlament. Finalment, l’any 2010 van aconseguir el primer premi del concurs Euroscola que va estar dedicat a l”Any Europeu de la pobresa” i que els va possibilitar que el grup de joves poguera desplarçar-se al Parlament Europeu d’Estrasburg per participar en la jornada final.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *