Luisa Salvador: «Hem baixat el deute municipal i també els impostos»

Quina valoració fa d’aquests anys de govern?
El balanç de la nostra gestió és molt positiu. En l’àmbit econòmic, quan vam entrar a l’Ajuntament, hi havia un deute de 6 milions d’euros. Ara estem en 3 milions, i això que hem rebaixat l’IBI i el rebut de les escombraries. Això demostra que no és incompatible estar pagant deute i baixar impostos. És més, nosaltres hem creat fins i tot noves beques.

Quin tipus de beques?
L’Ajuntament donava beques per al menjador o per l’ajuda a la natalitat. Nosaltres hem mantingut aquestes ajudes i, a més, hem creat noves beques com l’Erasmus, la del transport o per a l’escola de música. A més, a partir d’aquest any els veïns veuran més coses al carrer perquè fins ara, com l’Ajuntament estava obligat a pagar deute el romanent de tresoreria ho havíem de dedicar a pagar. Aquest any els 600.000 euros de romanent que tenim ja els podrem gastar en el municipi.

Quins projectes han realitzat aquests anys? I què tenen pendent per fer?
Hem fet la reforma de la Cambra Agrària, l’hem arreglat i fet sales, així les associacions del municipi poden reunir-se. També el bar La camara l’hem fet accessible. Hem il·luminat algunes de les rotondes d’entrada al municipi i ara estem fent obres a la plaça de la Conserveta. També hem realitzat asfaltat en alguns carrers, però ara amb el romanent de tresoreria i l’ajuda de la Diputació farem una important tasca d’asfaltat i una millora d’il·luminació. Anem a començar millorant la il·luminació dels afores del municipi cap a dins.

Està previst una obra per a poder anar caminant del Puig a la Pobla de Farnals?
Sí, està prevista la construcció d’una passarel·la per a bicis i per a vianants, anirà al costat del pont del camí de l’estació. Ara mateix anar caminat fins a la Pobla de Farnals pel pont és un perill. Així que aquesta és una obra molt important. També RENFE està fent accessible l’estació del Puig i està previst que estiga acabat a l’octubre. Són obres que milloraran l’accessibilitat i la mobilitat.

El turisme és important per a El Puig?
Sí, i cada vegada ve més gent a visitar-nos. Les Jornades Gastronòmiques han anat molt bé, la gent ve a les rutes turístiques i després es queda a dinar. Recentment comptem també amb l’Ermita Sant Jordi, que és propietat de l’Ajuntament de València, però ens l’ha cedit, i hi fem també una ruta turística.

Alguna novetat a la platja?
Tindrem un nou punt d’accessibilitat a la platja aquest estiu. Ara tenim un punt accessible situat a la platja de PlayPuig, i ara hi haurà un altre a la platja dels Plans. Continuarà també la platja de gossos perquè ha tingut molta acceptació i, a més, aquest any, a la platja de Plasmar hi haurà un castell aquàtic a l’aigua. També entre Playpuig i Puigval traurem la licitació de quatre parcel·les per a ús hostaler i d’activitats esportives.

Està en marxa algun projecte de construcció a la platja o continua aturat?
Hi ha diversos projectes; la urbanització Plasmar, que es va quedar incompleta fa molts anys, ara es va a acabar, i també es durà a terme la reparcel·lació dels polígons 5 i 6 de la mar. Faran la reparcel·lació i obriran carrers. D’aquesta manera quedaria per reparcel·lar el polígon de la mar 3 i el 4.

També en l’àmbit mediambiental estan en un projecte de reforestació …

Sí, estem reforestant la muntanya de la Patà. Vam fer primer una plantació de 300 exemplars i està prevista una altra de 400 exemplars més, sempre evitant la zona del perímetre del Castell.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *