Manises i Riba-roja de Túria acullen les XVII Jornades Tourist Info

L’Ajuntament de Manises juntament amb el de Riba-roja de Túria acullen els pròxims 27 i 28 de novembre jornades que formen part de les accions de l’Agència Valenciana del Turisme per a impulsar i millorar els serveis que rep el turista en les oficines de la Xarxa Tourist Info. Aquesta trobada anual s’ha consolidat com a instrument de cohesió. L’objectiu d’aquestes jornades, en les quals participaran més de 100 informadors turístics de la Comunitat Valenciana, és que coneguen de primera mà els atractius d’una destinació turística.

Les activitats començaran el dimarts 27 de novembre a Manises a partir de les 10 h en el Restaurant Casa Guillermo, una antiga fàbrica de ceràmica. Durant tot el matí, visitaran La Ceràmica Valenciana, on es veurà el procés d’elaboració de la ceràmica i les seues huit sales. En l’Associació Valenciana de Ceràmica AVEC-GREMI, visitaran les instal·lacions i realitzaran una pràctica de vímet ceràmic de la mà de Vicente Martínez Saura i Rosana Herraiz, una pràctica de torn amb l’artesà Pepe Royo, i una pintada de taulell amb Encisar-te amb la Ceràmica. També assistiran al taller de ceràmica artesanal creativa de DOMANISES de Juan Carlos Iñesta on realitzaran una pràctica plàstica creativa. Finalment, acudiran al Museu de Ceràmica de Manises (MCM), que enguany celebra el seu 50 aniversari i visitaran les exposicions temporals “Filtres i Sinaís” i “Manises i Paterna”.

A la vesprada, serà el lliurament del Premi Innovació Xarxa Tourist Info 2018, per a continuar amb sessions informatives com Creaturisme, una estratègia per a impulsar la diferenciació turística mitjançant la creació de productes experiencials. A més, de les secretaries tècniques, o les eines que disposen Tourist Info.

El dimecres 28 tindrà lloc, a partir de les 10 h, la visita guiada per Riba-roja de Túria. Començaran amb la “Ruta Urbana de l’Aigua”, que s’inicia en el Pont Vell per a conéixer la història, els orígens i els pobladors que van habitar el municipi. Faran parada en l’antic Convent de les Monges, a tan sols uns passos de la Casa del Moliner, que al costat del Safareig conformen aquesta ruta. Després, es detindran al Castell, una edificació que es remunta al segle XI, i que descobriran el pati, les cavallerisses, la sala de la volta, les masmorres i a la Sala Nord gaudiran d’uns enigmàtics grafitis.

A continuació, realitzaran un recorregut pel Museu de Pla de Nadal (MUPLA), que alberga la col·lecció de restes visigodes més destacada del mediterrani europeu a càrrec de l’arqueòleg Paco Blay. Finalment, assistiran a una visita guiada i teatralitzada al jaciment visigot de Pla de Nadal, que ensenyaran tant els costums visigots com la vestimenta o alimentació, entre altres.

Tancaran aquestes XVII Jornades de Tourist Info ho posarà el “Menú Visigot” on tindran l’oportunitat de gaudir d’una singular proposta gastronòmica a càrrec del cuiner Joan Clement que degustaran plats originals obtinguts de receptes visigodes.

Per al regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Javier Mansilla, “aquestes jornades contribuiran al fet que es conega millor la destinació turística de la nostra ciutat, format per una tradicional oferta cultural com són les visites als tallers de ceràmica emblemàtics de la ciutat, així com, el Museu de Ceràmica de Manises, que enguany celebra el seu 50 aniversari”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *