Més de 80 persones participen en la Festa Estellés de Quart de Poblet

Al voltant de 80 persones van participar el passat dia 3 de setembre a la Festa Estellés de Quart de Poblet, organitzada pel col·lectiu local de Compromís per Quart i amb la col·laboració d’altres associacions culturals com ara Mussol, Estornell, Grup de Danses i S.A.M La Unió. Ja som més de 70 pobles els que s’hem sumat a aquesta proposta de celebrar el naixement de l’escriptor Vicent Andrés Estellés per tal de conéixer la seua obra i la d’altres autors valencians.

Com cada any un sopar entranyable ambientat en poemes musicats estellesians, regat amb vi de la terra i on no va faltar el “pimentó torrat” fent un guiny al poema del nostre benvolgut Estellés. Per segona vegada hem aprofitat aquesta festa per convidar als més menuts a recuperar la tradició amb els seus pares, mares, iaies i iaios… de fer fanalets amb la corfa de meló d’arger com abans es feia als últims dies d’estiu on el dia ja és més curt i amb eixes xicotetes obres d’art ambientarem la plaça de l’Església on des de fa 5 anys fem la Festa Estellés. Després del sopar i mentre gaudíem dels dolços de la nostra terra, llegirem grans i menuts a Estellés i a altres autors valencians com mana la tradició d’aquesta festa. Vam comptar amb la companyia d’Enric Morera, President de les Corts i amic de Quart que ja ens ha visitat altres anys a les festes del nostre poble i va participar com un més a la nostra festa.

Abans de donar fi a la nit Estellés, els participats vam guardar un minut de silenci pels refugiats siris i les altres víctimes d’aquest conflicte bel·licocultural La defensa de la cultura i de la llibertat no pot ser motiu de cap guerra! Defensem la nostra cultura fent una lluita pacífica!

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *