‘Mirades sirianes sobre la guerra’, exposició gràfica en el Castell d’Alaquàs

El passat divendres 19 de gener es va inaugurar al Castell d’Alaquàs l’exposició ‘Mirades sirianes sobre la guerra’. Una mostra que recull 40 obres gràfiques d’artistes procedents majoritàriament de Síria, però també d’altres països de l’Orient Mitjà o de majoria musulmana. La inauguració va córrer a càrrec del Regidor de Cultura, Toni Saura i el representant de l’associació antimilitaristes-MOC València, Carlos Pérez.

Les obres comprenen des de murals de ciutats bombardejades com Daraya i fotografies de restes de material bèl·lic reconvertit en joguets, fins vinyetes polítiques, dibuixos i altres obres gràfiques amb diferents tècniques. A les obres seleccionades, els autors i les autores plasmen una reflexió crítica no només de la devastadora guerra que arrasa la població siriana des de fa sis anys, sinó també de les visions del món i les polítiques que prioritzen la realització material de la guerra en general.

Mentre que algunes il·lustracions ens confronten amb les terribles conseqüències de la guerra, especialment pels xiquets i les xiquetes, altres se centren en visibilitzar la mentalitat militarista i la influència dels esquemes  que propicien les guerres. Unes poques també, ens transmeten un missatge d’esperança, malgrat l’horror.

El principal atractiu d’aquesta col·lecció d’imatges és sense dubte el fet que els seus autors i autores procedeixen de Síria i altres països de majoria musulmana.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *