Rafelbunyol consolida el seu projecte de música contemporània

Rafelbunyol consolida el seu projecte de música contemporània amb la VIII edició del Rafel Festival i l’II Concurs d’Interpretació de Música de nova creació: Re_Cre@”.

 

Des del 12 d’octubre i fins al 3 de novembre, l’Auditori Rafelbunyol serà escenari de 8 concerts de música contemporània de destacats grups, locals, nacionals i internacionals.

 

A més, després de l’èxit de l’important iniciativa, l’any passat, de donar suport i difondre la música de nova creació amb el Concurs Re_Cre@, aquest certamen consolida la seua trajectòria amb aquesta segona edició.

 

Tal és l’aposta del Rafelfestival per aquest concurs, dut a terme al costat del Festival ENSEMS amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), l’Ajuntament de Rafelbunyol, i la Fundació SGAE, que obri la seua programació amb el grup guanyador de la primera edició Fukio saxophone Quartet.

 

A partir d’ací, el Festival només promet sorpreses, com la música portada des de l’altra part del món, l’actuació d’un dels grups més prestigiosos del panorama contemporani internacional o la mescla de la música de Banda, que tant ens identifica, amb Llorenç Barber amb una creació del mateix Barber per encàrrec del Rafel Festival i finançada íntegrament per l’INAEM (Institut Nacional d’Arts Escèniques i Música) en un concert a l’aire lliure en la plaça Sant Josep.

 

Des del Japó a Rafelbunyol, el duo Tsumug Ito de guitarra i koto, per al qual han compost importes compositors japonenes i internacionals, ens portarà un dels concerts més destacables, el 19 d’octubre, amb el seu repertori d’obres contemporànies que inclou estrenes dels compositors espanyols José Manuel López López i Juan José Eslava.

 

Un altre dels moments que ningú hauria de perdre’s és l’actuació de Spanish Brass i Cristina M. Gómez el 26 d’octubre, amb una creació d’estrena del compositor de Sueca Voro García i direcció escènica d’Amparo Urieta. El quintet, amb més de 30 anys de trajectòria en el món de la música de cambra, és un dels més dinàmics i consolidats dins del panorama musical internacional

 

El Rafel Festival, com no podia ser d’una altra manera en la seua edició més internacional, clausura la seua programació amb un repertori contemporani italià. New Made Ensemble, grup resident del Centre de Música Contemporània de Milà, ens brindarà, el 3 d’octubre, un espectacle de música del Segle XX i moderna.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *