Paiporta homogeneïtza el seu centre històric amb plataforma única en els carrers

L’Ajuntament de Paiporta ha iniciat recentment les obres de reconversió a plataforma única dels carrers Sant Roc, La Pau i un tram del Carrer Sant Francesc. Amb aquesta actuació, que també inclou la remodelació del clavegueram i els col·lectors d’aigües pluvials, es completa l’homogeneïtzació de la zona centre del poble. L’Ajuntament informarà al veïnat de totes aquestes actuacions en una assemblea convocada aquest dimecres a les 10.00 hores al saló de plens de la casa consistorial.

Les obres inclouen la renovació de les voreres i la calçada d’aquests carrers mitjançant el sistema de plataforma única ja implantat en vials de l’entorn. Els nous vials estaran adaptats a la normativa vigent en matèria d’accessibilitat. A més, es renovarà i s’actualitzarà la xarxa d’abastiment d’aigua potable d’acord amb les directrius i el disseny de l’empresa subministradora, Aguas de Valencia, i es reforçarà el sistema d’evacuació d’aigües pluvials. En aquest sentit, se supliran les manques dels embornals actuals i s’actualitzarà el sistema de sanejament general amb la substitució de les escomeses dels domicilis particulars.

Per al regidor d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Pep Val, aquestes obres “completen les actuacions que converteixen el centre de Paiporta en una zona més habitable, amb menys soroll i menys contaminació”. Val ha afirmat que “aquesta zona del poble necessitava d’una homogeneïtat que donara coherència al tipus de vies que la conformen”, i ha afegit que l’actuació “està en consonància amb les directrius que marca el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) de Paiporta” que, precisament, va ser aprovat pel ple municipal el passat dijous.

D’acord amb la informació tècnica facilitada pel departament d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, el sistema de plataforma única implantat en aquestes obres permet la convivència i superposició dels usos per al trànsit rodat i de vianants, on es considera predominant aquest últim. També es compleix la normativa d’accessibilitat malgrat disposar d’unes dimensions de vials insuficients per a albergar la secció tradicional que diferencia vorera de calçada.

Les obres d’execució estan programades en cinc mesos i mig, i es dividiran en tres fases. La primera serà la del Carrer La Pau i el tram del Carrer Sant Roc fins al Carrer Convent. La segona se centrarà en el mateix Carrer Sant Roc, en el seu tram intermedi, i en el Carrer Sant Francesc. Per últim, s’actuarà sobre el tram final del Carrer Sant Roc, entre Sant Francesc i Primer de Maig. En total, l’Ajuntament de Paiporta invertirà 308.479,72 euros en aquestes obres, que estaran sufragades amb fons del Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació de València.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *