Paiporta remet a Educació les deficiències dels centres educatius perquè se solucionen

L’Ajuntament de Paiporta ha remès els últims dies una carta on es detallen les deficiències que presenten els centres educatius més antics de la localitat. La missiva dóna resposta a una petició de la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports en què es demanava un detall de les actuacions prioritàries per a millorar l’estat general dels centres.

En la seua carta, la regidoria d’Educació trasllada les necessitats que li han fet arribar els equips de direcció dels CEIPs Jaume I i L’Horta, així com de l’IES La Sénia, al regidor, Toni Torreño. Els tres centres rebassen els 30 anys d’antiguitat i, en paraules del regidor, “necessiten una rehabilitació important que inclou la construcció d’aularis o dependències, i una atenció especial”.

En concret, el CEIP Jaume I requereix que s’arregle mitja pista esportiva, que s’adeque la instal·lació elèctrica a la normativa vigent, que es canvien finestres deteriorades pel pas del temps, així com la reparació de goteres en el segon pis i una mà de pintura general. A llarg termini, es demana la construcció d’un aulari per a Educació Infantil, la col·locació d’un ascensor per a l’alumnat i el professorat amb mobilitat reduïda, i la reparació dels banys.

En el cas de CEIP l’Horta, es demana la construcció d’un aulari d’Educació Infantil, l’adequació de portes i finestres deteriorades, la instal·lació d’algun element que permeta tindre ombra en el pati de Primària, l’adaptació dels banys en Infantil, i la col·locació d’un ascensor.

A l’IES La Sénia, es reclama la construcció d’un aulari de 10 unitats, així com d’una aula de música, ara inexistent, per a completar un centre de 16 unitats d’ESO, dues línies de Batxillerat i Cicles Formatius; l’adequació de finestres deteriorades, la col·locació d’un ascensor i la reestructuració de la tanca perimetral.

En la carta remesa a Edudació, Investigació, Cultura i Esport, es reclama també l’estudi de la construcció d’un nou centre d’Educació Infantil i Primària donada “la recuperació de ràtios” i el consegüent l’augment d’unitats educatives en aquestos nivells a Paiporta.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *