Paiporta utilitza vinagre i foc contra les males herbes

L’Ajuntament de Paiporta ha iniciat aquestos dies un nou tractament experimental per a combatre les males herbes de parcs, voreres i jardins. Es tracta de la utilització de vinagre de remolatxa en un percentatge concret com a herbicida natural, i també de l’ús d’un bufador que crema aquestes plantes fins a l’arrel. El vinagre és un producte d’ús habitual per a acabar amb les herbes no desitjades en l’agricultura ecològica.

Els i les treballadores d’ESPAI estan portant a terme aquestes proves a tota Paiporta amb l’objectiu de fer el combat contra les males herbes més barat, sostenible i respectuós amb el medi ambient, després de la moció aprovada per unanimitat en el ple del passat mes d’abril que determinava la finalització de l’ús d’herbicides químics amb glifosat, que resulten perillosos per a la salut.

Així mateix, s’està provant també una nova màquina agranadora amb el doble de capacitat de les antigues, que té majors prestacions que les anteriors, ja obsoletes i amb infinitat de problemes mecànics de difícil solució. La nova màquina està articulada, té un millor angle de gir, i compta amb un tercer braç agranador que augmenta la seua eficiència.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *