Paiporta va presentar el Pressupost General 2016 a la ciutadania

L’Ajuntament de Paiporta va presentar aquest dimarts el Pressupost General 2016 a la ciutadania i va anunciar que, enguany, és molt probable que es puga encetar ja un procés de participació gràcies al qual les paiportines i paiportins podran decidir part de les inversions sostenibles.

Es tracta de la primera mesura que relaciona participació i pressupost, i que anirà seguida d’un impuls major per a que les i els habitants del poble decidisquen en què es gasten els diners. De fet, per al 2017, està previst que s’incorpore ja en el Pressupost General un percentatge de la inversió decidida pels propis veïns.

Aquestes mesures es varen donar a conèixer en la presentació pública del Pressupost General 2016, a l’Auditori Municipal de Paiporta, en una assemblea oberta en la qual van comparèixer l’alcaldessa, Isabel Martín, la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, el primer tinent d’Alcalde i regidor d’Ocupació i Comerç, Vicent Ciscar, el segon tinent d’Alcalde i regidor de Cultura, Alberto Torralba, i el regidor de Modernització, Transparència i Participació Ciutadana, Joaquín Tárraga, així com desenes de veïnes i veïns de Paiporta.

Cadascun dels compareixents va detallar com invertiran els diners recaptats al llarg de l’exercici 2016, i van respondre als dubtes plantejats pels i les assistents.

El Pressupost General, aprovat en sessió plenària a principis de mes, contempla importants pujades de dotació en àrees que l’equip de govern de Paiporta considera essencials, com és el cas de Benestar Social, que augmenta un 21,6% respecte a 2015, Ocupació, amb un increment del 25,4%, Educació, amb un 48,5 més de fons destinats, o Cultura, amb un 24,4% més.

En Joventut i Esports l’increment és del 2,5%, però l’àrea comprèn dotació per a joventut i una nova línia de subvencions per a clubs esportius de Paiporta. Els àmbits que baixen són Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat que, malgrat tindre un pressupost un 3,9% inferior al de 2015, inclou senyalització i un Pla de Mobilitat que es redactarà al llarg de l’any i s’aplicarà en el següents exercicis.

En Modernització, Transparència i Participació Ciutadana també baixa la dotació un 0,9% i, malgrat això, s’ha contractat un nou cap de departament d’Informàtica, i s’han posat en marxa ferramentes com el Portal de Transparència, a més de realitzar una aposta definitiva per l’administració digital i sense paper.

Molts d’aquestos canvis han sigut possibles gràcies a la decisió d’amortitzar part del deute que mantenia l’Ajuntament de Paiporta amb els bancs, el que ha permès un estalvi important en interessos per aquestos crèdits. En concret, la despesa financera del consistori ha passat dels 1,9 milions d’euros en 2015 als 719.000 euros en 2016.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *